Nolemts lauzt līgumu par tramvaju piegādi Daugavpilī

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

2.decembrī kārtējās preses konferences laikā Daugavpils pilsētas domē žurnālisti uzdeva jautājumus par tramvaju piegādes procesu, par piegādātāja sniegto atbildi uz jautājumu, vai viņš turpinās tramvaju piegādi, ņemot vērā domes noteiktās soda sankcijas.

„Oficiālā atbilde uz mūsu priekšlikumiem par līguma izpildi no AAS „Belkomunmaš” nav saņemta. Sarunas par līguma noteikumu grozīšanu ir bezjēdzīgas, ko apstiprināja arī ministrs. Šodien ir beidzies līgumā atrunātais piegādes izpildīšanas garantijas laiks. Pagājušajā nedēļā bankā tika iesniegti dokumenti par soda sankcijām. Sankcijām jābūt izpildītam, pēc tam uzsāksim līguma laušanas procedūru”, paskaidroja Daugavpils pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis, piebilstot, ka sankciju summa šobrīd sastāda aptuveni 400 tūkst. eiro.

Atbildot uz jautājumu, kāpēc netiek ekspluatēts piegādātais vagons un kas tiks darīts, lai lauztu līgumu, Jānis Lāčplēsis paziņoja:

„Vagons netiek ekspluatēts, jo nav iesniegti dokumenti par tramvaja atbilstību tehniskajām normām. Tas izgāja testēšanu, taču saņēmām vēstuli no ministrijas, kurā teikts, ka atbilstībai jābūt apstiprinātai ar kādu ES teritorijā esošās sertificētas institūcijas atzinumu. Šāda atzinuma par atsevišķu svarīgu iekārtu un mezglu nav, tādēļ vagons netiek izmantots. Mūsu turpmākā rīcība: piedzīsim soda sankcijas un sāksim līguma laušanas procedūru. Protams, tiks izsludināts jauns iepirkums. Centīsimies piesaistīt papildus finansējumu, tramvaju salikšanu mēģināsim organizēt uz vietas, Daugavpilī. Tas nozīmē papildus darbavietas. Grūtību būs daudz, jo laika ir maz”.

Tāpat pilsētas mērs paziņoja, ka piegādātājam tiks izklāstīti visi argumenti un tiks piedāvāts lauzt līgumu, ja piegādātājs nepiekritīs, viņam būs iespēja pārsūdzēt šo lēmumu tiesā.

Runājot par Daugavpilī piegādāto vagonu, pilsētas mērs paziņoja, ka, iespējams, ja tiks iesniegti visi dokumenti par atbilstību, uzņēmums iegādāsies to par saviem līdzekļiem. 


Написать комментарий