«Vienotība» gatava vadīt arī jauno valdību

foto: dinaburg.eu/telegraf.lv
foto: dinaburg.eu/telegraf.lv

Vienotība ir gatava virzīt jaunu premjera amata kandidātu, tā pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem atklāja demisionējušais premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība).

„Vienotība" piedāvājusi koalīcijas partneriem veidot plašu labēji centrisku koalīciju, kur būtu visas Saeimā pārstāvētās tā sauktās labējās partijas, kā arī neatkarīgo deputātu grupa. Tomēr ārpus šīs koalīcijas būtu „Saskaņas centrs" (SC).

Par to, kurš varētu būt "Vienotības" ministru prezidenta amata kandidāts, partija lems valdes sēdē.

Reformu partijas valdes priekšsēdētājs Edmunds Demiters paudis atbalstu šādam „Vienotības" piedāvājumam, bet norādīja, ka partijai vēl šonedēļ jālemj, vai strādāt vienā koalīcijā ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS).

Arī Nacionālās apvienības deputāte Inese Laizāne norādīja, ka konceptuāli deputāti ir piekrituši šādam „Vienotības" piedāvājumam, bet viņu premjera amata kandidāts joprojām ir Gaidis Bērziņš.

Savukārt ZZS frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis norādīja, ka vēl vēlētos tikties un izrunāt valdības veidošanas principus ar tagadējo koalīciju. Viņi arī esot bijuši gatavi atbalstīt eirokomisāru Andri Piebalgu premjera amatā . Tomēr arī viņi piekrīt, ka nākamās valdības premjeram jānāk no „Vienotības".

Prezidents politiskās konsultācijas sāks otrdien ar sarunu ar SC, kas ir pirmā uzaicināta uz tikšanos ar prezidentu.


Написать комментарий