Bērniem nezinot, Limbažos apglabā viņu tēvu, vēsta “Bez tabu”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Amatpersonu neizdarības dēļ kāda rīdziniece tikai šā gada novembrī uzzinājusi, ka viņas miesīgais tēvs, kurš jau vairākus gadus mitis Limbažos, augustā ir miris un, neinformējot par to piederīgos, septembrī apbedīts Rubenes kapos.

Mirušā vīrieša meita Diāna TV3 raidījumam "Bez tabu" stāstīja, ka par tēva likteni sākusi uztraukties, kad viņš ilgstoši nav atbildējis uz telefona zvaniem un e-pasta vēstulēm. Sākot skaidrot klusēšanas iemeslus, sieviete uzzinājusi, ka viņas tēvs jau pirms vairākiem mēnešiem miris un apbedīts.

Skaidrojot iemeslus, kādēļ par vīrieša nāvi nav informēti viņa bērni, Diāna noskaidrojusi, ka atbildīgās amatpersonas paļāvušās uz tēva bijušās draudzenes mātes teikto, ka visi bērni ir aizbraukuši.

Ņemot vērā to, ka formāli vīrietis vēl arvien skaitījies rīdzinieks,  ar viņa apbedīšanu radušās problēmas, tādēļ reāli nelaiķis zemes klēpī guldīts aptuveni divas nedēļas pēc nāves. Apbedīšanu organizējušā uzņēmuma "Valdurs Koks" pārstāvis apgalvo, ka viņam teikts, ka mirušajam cilvēkam nav piederīgo, bet teicās neatminamies, kura iestāde viņam sniegusi šādu informāciju.

Beigu beigās vīrietis apbedīts Rubenes kapos. Kapu pārvaldniece "Bez tabu" sacīja, ka vīrieša bērēs neviens nav piedalījies.

Policijā patlaban sākta dienesta pārbaude par notikušo. Kā raidījumam atzina Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes pārstāve Dace Jukāma, principā radinieku informēšana un apbedīšanas organizēšana bija jāuzņemas mirušā vīrieša faktiskajai sievai, kura to nav izdarījusi.


Написать комментарий