Daugavpils domes Būvvalde veic sabiedriski nozīmīgu publisko ēku pārbaudi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā Daugavpils novada domes preses konferencē paziņoja novada domes Būvvaldes vadītāja un galvenā arhitekte Nansija Tamane, Rīgas traģisko notikumu dēļ, kuri notika šī gada 21. novembrī, Latvijas Ekonomikas ministrija visām valsts pašvaldībām un Būvvaldēm sniedza informāciju par sabiedrisko ēku apsekošanu, saskaņā ar kuru līdz 4. decembrim Būvvaldēm jāapseko visus būvlaukumus, kuros notiek celtniecības darbi, tiek rekonstruētas vai renovētas sabiedriski nozīmīgas publiskās ēkas.

„Saskaņā ar likumdošanu sabiedriski nozīmīgas publiskās ēkas ir tās būves, kuras ir paredzētas, lai tur varētu atrasties vienlaikus vairāk nekā 100 cilvēki. Uz šodienu mēs esam noteikuši šādas ēkas, un notiek to pārbaude – tās ir Lāču pamatskola, Vaboles vidusskolas sākumskolas ēka un Naujenes pirmsskolas izglītības iestāde, kur notiek ēkas un katlu mājas otrais rekonstrukcijas etaps.

Turklāt mēs esam sastādījuši līdz 2013. gadam ekspluatācijā nodoto ēku sarakstu un veicam ēku inventarizāciju, kurās ir veikti nelieli renovācijas darbi, piemēram, tās ēkas, kurās notika energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumi”, – informēja Nansija Tamane. 


Написать комментарий