Policija strādās ar jaunajiem zižļiem

foto: Valsts policija
foto: Valsts policija

Ņemot vērā to, ka visi satiksmes dalībnieki ir pieraduši redzēt ceļu policistu strādājot ar melni-balto zizli, policija nolēma informēt par to, ka Valsts policijā ir iepirkti un turpmāk tiks arī izmantoti jauni zižļi. 

Jauni zižļi atšķiras no veciem lielākoties tikai ar krāsu. Policija informē un brīdina par šīm nelielām izmaiņām, lai autovadītājiem, kurus apturēs policijas darbinieks, nerastos apjukums vai neizpratne, it īpaši diennakts tumšajā laikā, kad būs redzams zižļa mirgojošs sarkans apgaismojums, nevis melni-balts kā pierasts.

Vienlaicīgi informējam un atgādinām par zižļu veidiem, ar kuriem strādā policijas darbinieki – melni-balts (ar apgaismojumu), gaismu atstarojošs (bez apgaismojuma) un jauns zizlis sarkanā krāsā (ar mirgojošu apgaismojumu).

Ņemot vērā bieži ienākošās sūdzības no autovadītājiem par to, ka, apturot transportlīdzekli un pienākot pie vadītāja, policijas darbinieks nestādās priekšā, atgādinām, ka inspektoram ir pienākums nosaukt savu vārdu un amatu, ja to ir paprasījis vadītājs. Saskaņā ar normatīvajiem aktiem „Pēc transportlīdzekļa apturēšanas norīkojums nekavējoties pienāk pie transportlīdzekļa vadītāja, sasveicinās, palūdz attiecīgā transportlīdzekļa vadīšanas nepieciešamos dokumentus un izskaidro transportlīdzekļa apturēšanas iemeslu. Pēc transportlīdzekļa vadītāja pieprasījuma nosauc savu amatu un uzvārdu, kā arī uzrāda dienesta apliecību.


Написать комментарий