Daugavpilī pārbauda būvlaukumus un sabiedriskās ēkas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas būvvaldes vadītājs Valērijs Ļaksa paziņoja, ka pēc Zolitūdē notikušā tiek veikta pilsētas sabiedrisko ēku pārbaude.

Valērijs Ļaksa paskaidroja, ka pārbaudes darbi tiek veikti, pamatojoties uz Ekonomikas ministrijas rīkojumu par to, ka ātri jāpārbauda visi būvlaukumi un jāsniedz atzinums, tāpat tika saņemts pilsētas mēra rīkojums par visu ēku sagatavošanu ziemas periodam, būvlaukumu un sabiedrisko ēku pārbaudi.

Patlaban speciālisti ir pārbaudījuši lielāku daļu būvlaukumu – būvniecības procesā esošo DU laboratoriju, „Saules skolu”, pirmsskolas izglītības iestādes un skolas, baznīcas. Īpaši pārkāpumi būvniecības procesā netika konstatēti, tiek labotas dažas ar dokumentāciju saistītās nianses, pastāstīja V.Ļaksa.

Tāpat tika pārbaudītas publiskās ēkas, kuras jau tiek ekspluatētas, - Olimpiskais centrs, Ledus halle, daži veikali. Notika sapulce, kurā tikās ar pašvaldības iestāžu pārstāvjiem un apsprieda ar ēku uzturēšanu un ekspluatāciju, jumtu tīrīšanu ziemas periodā saistītos jautājumus.

Pārbaudes tiks veiktas aptuveni līdz decembra vidum, tiks pārbaudīti vairāki tirdzniecības centri, viesnīcas utt. Ēku īpašniekiem tiks nosūtītas vēstules ar ieteikumu pievērst uzmanību viņiem piederošo ēku stāvoklim. Inspektori (Būvvaldē strādā 3 inspektori) katru dienu apseko objektus, visiem speciālistiem ir atbilstoša izglītība un sertifikāti, V.Ļaksa paļaujas uz viņu zināšanām un pieredzi.

Pārbauda ne tikai būvniecības procesā esoša ēkas, bet arī darbiniekus, kuri tajā tiek iesaistīti, jo, pēc pilsētas mēra Jāņa Lāčplēša vārdiem, svarīgi, lai objektos strādātu tieši tie celtnieki, kuri tiek minēti, saņemot būvatļauju.

Atbildot uz jautājumu, vai Daugavpilī, tāpat kā dažās Latvijas pilsētās, plāno publicēt informāciju par ēku pārbaudēm, V.Ļaksa paziņoja, ka pagaidām par to nebija runāts, taču tas ir iespējams.


Написать комментарий