Baltais nams Ukrainā nesaskata valsts apvērsuma mēģinājumu 1

foto: telegraf.com.ua
foto: telegraf.com.ua

Baltais nams neapskata Kijevas nemierus kā valsts apvērsuma mēģinājumu un aicina Ukrainas varas iestādes radīt apstākļus pilsoņu brīvai gribas izteikšanai.

Par to pirmdien regulārajā brīfingā paziņoja žurnālistiem ASV prezidenta preses sekretārs Džejs Karni, komentējot pēc ITAR-TASS korespondenta lūguma Ukrainas prezidenta izteikumus šajā jautājumā tikšanās laikā ar ārzemju vēstniekiem.

Karni nolasīja plašu paziņojumu, kurš kopumā atbalsta protesta akcijas un nosoda Ukrainas varas iestāžu likumpārkāpumu pārtraukšanas darbības. 

„Mēs neapšaubāmi neuzskatām miermīlīgas demonstrācijas par valsts apvērsuma mēģinājumu, – viņš teica. – Sestdien no rīta Kijevā varas iestāžu izmantotā vardarbība pret miermīlīgu demonstrāciju dalībniekiem bija nepieņemama. Un, kaut gan mēs atzīmējam, ka no tā laika policija kopumā demonstrē savaldību, ir saņemta virkne satraucošu ziņu par to, ka drošības spēki mērķtiecīgi uzbrūk MIL žurnālistiem un darbiniekiem.

Mēs aicinām Ukrainas līderus cienīt tautas tiesības uz vārda un sapulču brīvību”, – teica Baltā nama preses sekretārs. Viņš akcentēja, ka „ASV partnerība ar Ukrainu” ir atkarīga no „universālo vērtību” saglabāšanas no Kijevas puses. „Saskaņā ar EDSO principiem mēs aicinām Ukrainas valdību radīt labvēlīgus apstākļus pilsoniskās sabiedrības attīstībai”, – teica Karni. Tāpat viņš piebilda, ka protestiem „Kijevā un citās vietās” jābūt „miermīlīgiem”, – ziņo telegraf.com.ua.

Pēc preses sekretāra vārdiem ASV turpina „atbalstīt Ukrainas tautas integrācijas Eiropā cerības”. Uz lūgumu precizēt, kādus instrumentus ASV domā izmantot sava redzes viedokļa īstenošanai, viņš paziņoja, ka „tikko izmantoja vienu šādiem instrumentiem”. Ar to tika domāta publiskā uzstāšanās no Baltā nama tribīnes ar ASV pozīcijas izskaidrošanu.

Uz tiešo jautājumu par to, vai ASV ir ieinteresētas jaunā „ziedu revolūcijā”, viņš neatbildēja.


Написать комментарий

Laikam piemeties vistas aklums,jūtu līdzi!!!