Brazīliešiem nepatika futbola PČ–2014 izlozes ceremonijas vadītāju ādas krāsa

foto: Global Look Press
foto: Global Look Press

Sanpaulu prokuratūra ierosināja lietu pret Starptautisko futbola federāciju asociāciju par rasismu pēc tam, kad federācija izvēlējās divus vadītājus ar gaišu ādu pasaules čempionāta izlozes ceremonijai, kurai jānotiek šajā Brazīlijas pilsētā 6. decembrī.

Par vadītājiem izvēlējās modeli Fernandu Limu un viņas vīru Rodrigo Hilbertu. Sākotnēji tika piedāvāti tumšādainie aktieri Lazaro Ramoss un Kamiļja Pitanga, tomēr organizatori deva priekšroku pirmajiem, – ziņo newsru.com

„Es uzsāku izmeklēšanu sakarā ar aizdomām par tiesību pārkāpumiem uz rasu piederības pamata. Brazīlijā puse no iedzīvotājiem ir tumšādaini, tādēļ šāda izvēle man nav visai saprotama”, – ITAR–TASS citē Sanpaulu prokuroru Kristiano Žoržē.

Starptautiskā futbola federācija savukārt paziņoja, ka izvēlējās Limu un Hilbertu viņu darba pieredzes dēļ turnīra oficiālās emblēmas prezentācijas un pasaules čempionāta atlases raunda izlozes ceremonijā, kura notika 2011. gadā.

Organizācijas ziņojumā tiek atzīmēts, ka pasākumā tiek plānota tumšādainā aktiera Emisidas, sambas zvaigznes Alsione un dziedātājas Margarētas Menezes piedalīšanās, kuri „pārstāvēs Brazīlijas kultūru un muzikālo daudzveidību”.  


Написать комментарий