Sadzīves atkritumu izvešanas funkciju var deleģēt citam Daugavpils pilsētas pašvaldības uzņēmumam

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

2.decembrī Daugavpils pilsētas domē notikušās preses konferences gaitā pilsētas vadībai jautāja, ar ko ir saistītas sadzīves atkritumu apsaimniekošanas konkursā piedalījušos firmu pretenzijas, kāpēc tās iesniedza sūdzības, kā varētu attīstīties situācija.

Komentējot jautājumus, pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe paziņoja, ka sakarā ar sūdzībām konkursa noslēguma laiks ir pārcelts uz 2.janvāri. Viņš piebilda, ka viena no sūdzībām tika saņemta no AS „Daugavpils Spec.ATU”, kuras 37% akciju pieder Daugavpils pilsētas pašvaldībai un kura pašlaik nodarbojas ar sadzīves atkritumu izvešanu.

Pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks nepaziņoja sūdzību būtību, norādot, ka informācija ir pieejama oficiālos dokumentos. P.Dzalbe apliecināja, ka konkursa prasību vidū nav pašvaldības izteiktu papildus prasību, kuras kādam traucētu piedalīties konkursā.

Viņš atzīmēja, ka pašvaldībai nācies saskarties ar to, ka sūdzības iesniegušās firmas jautājumus par konkursa nolikumu uzdeva nevis pirmajā mēnesī, kad varēja pārcelt konkursa noslēguma laiku, bet pēdējās dienās, lai konkurss ieilgtu.

Savukārt Jānis Lāčplēsis atzīmēja, ka pārsūdzot konkursu, potenciālie pretendenti izmantoja likumā noteiktās tiesības, tādēļ pašvaldībai pret tām nevar būt pretenziju.

„Jāņem vērā, ka konkursa rīkošanas rezultātā plānojam saņemt iedzīvotājiem izdevīgāko piedāvājumu. Jo vēlāk tas tiks saņemts, jo sliktāk, tādēļ, ja konkurss ieilgs, izskatām iespēju pieņemt lēmumu par šīs funkcijas deleģēšanu savam uzņēmumam, kas sniegs pakalpojumu uz izdevīgākiem noteikumiem, nekā šobrīd. Tas ir iespējams”, apliecināja pilsētas mērs, neprecizējot, kuram uzņēmumam varētu uzdot nodarboties ar sadzīves atkritumu izvešanu.

P.Dzalbe piebilda, ka funkcija varētu tikt deleģēta jau 1.janvārī.


Написать комментарий