ASV 15 gadus vecais skolēns atkaroja skolas kabinetu ar pistoles palīdzību 1

foto: Fotolia/tanawatpontchour
foto: Fotolia/tanawatpontchour

Amerikas pusaudzis iztrenca skolotājus un savus klasesbiedrus no skolas kabineta, draudot ar šaujamieroci.

Ārkārtas situācija tika izsludināta vienā no Ohaio štata Toledo pilsētas vispārizglītojošajām skolām. 15 gadus vecais skolēns iebarikādējās vienā no skolas klasēm ar pistoli. Par laimi telpā, izņemot dumpinieku, neviena nav, tomēr policisti neizslēdz, ka skolēns var nošauties. Patlaban ar pusaudzi sarunājas psihologi, – ziņo gudok.ru.

Šāda radikāla lēmuma motīvi pagaidām nav zināmi. Skolas skolotājiem un skolēniem drošības nolūkos ieteikts pamest ēku vai ieslēgties kabinetos.

Diemžēl šādi incidenti Amerikas skolās nav retums. 2013. gada novembrī 16 gadus vecs pusaudzis Andžonito Viletta sašāva vairākus klasesbiedrus, kuri gāja ārā no skolas ēkas. Cieta trīs cilvēki: vienam no viņiem lode trāpīja rokā, šāviņi ievainoja vēl divus puišus galvā, bet viņu dzīvībai nekas nedraud. Šāvējam izdevās nozust, bet drīzumā viņu aizturēja policija. Pēc iepriekšējas informācijas pusaudzis bija pazīstams ar tiem, uz kuriem šāva. Skolēni agrāk uzbruka Vilettam – par strīda iemeslu varēja būt narkotikas. Vilettam tiks izvirzītas apsūdzības par slepkavības mēģinājumu, uzbrukumu vainu pastiprinošos apstākļos, kā arī draudiem ar šaujamieroča izmantošanu.

ASV mierīgo iedzīvotāju sašaušanas epidēmija nebeidzas. Tā, septembrī bijušais 34 gadus vecais rezervists Ārons Aleksis sāka šaut Amerikas GJS objektā „Neivijardā” Vašingtonā. Kā tika noskaidrots, teksasieties iekļuva GJS mācību centrā ar svešiem dokumentiem. Atgādināsim, ka vīrieša ķermenis tika atrasts pēc apšaudīšanās. Federālais drošības dienests konstatēja, ka cits vīrietis, kuru turēja aizdomās par līdzdalību uzbrukumā, nebija vainīgs. Pēc precizētajiem datiem uzbrukuma rezultātā gāja bojā 12 cilvēki. Ir ziņas, ka slimnīcā nomira vēl vairāki ievainotie cilvēki.   


Написать комментарий

ielaiž gāzi lai aizmieg un miers :)