Daugavpils pagaidām neizpildīja VK rekomendāciju, lūdza pagarināt termiņu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes izpilddirektors Andrejs Kursītis paziņoja, ka vienas no Valsts kontroles (VK) rekomendācijas izpildei pašvaldība ir lūgusi pagarināt termiņu līdz nākamā gada 1.martam.

Atgādināsim, ka 28.novembrī, kad VK pārstāvji tikās ar pilsētniekiem, VK padomes loceklis Aivars Ērglis paziņoja, ka pašvaldībai bija izteiktas 11 rekomendācijas, kuru izpilde uzlabotu pašvaldības iestāžu darbu, noteiktajā termiņā VK saņēma informāciju par rekomendāciju izpildi, taču secināja, ka pilnībā izpildītas ir tikai 8 no 11 rekomendācijām, vēl 3 izpilde ir procesā.

Andrejs Kursītis, paskaidrojot, par kādām rekomendācijām tiek runāts, paziņoja, ka pirmās rekomendācijas ietvaros tiek risināts ar SIA „Daugavpils ūdens” tarifiem saistītais jautājums (augustā tika iesniegti dokumenti par tarifa pārrēķinu), kā arī SIA „Atkritumu apsaimniekošanas Dienvidlatgales starppašvaldību organizācija” jautājums (atkritumu izvešanas tarifs tika apstiprināts 2012.gadā pārbaudes laikā). Sakarā ar otrās rekomendācijas izpildi joprojām atklāts ir jautājums par SIA „DDzKSU” apkalpošanas maksu. Izpilddirektors paskaidroja, ka uzņēmumam jāiesniedz ar dzīvojamā fonda apsaimniekošanu saistītie pamatotie izdevumi.

Savukārt, lai izpildītu trešo rekomendāciju, pašvaldībai nepieciešams vairāk laika, tādēļ tika lūgts pagarināt termiņu līdz 1.martam. Minētā rekomendācija paredz nepieciešamību veikt vērtējumu, vai no pašvaldības autonomām funkcijām izrietošu uzdevumu veikšanas uzdošana kapitālsabiedrībām ir efektīvākais veids kā īstenot konkrētos uzdevumus. Šīs rekomendācijas izpilde ir sarežģīta, jo pašvaldība no VK nav saņēmusi skaidru paskaidrojumu, kā tā būtu izpildāma, paziņoja A.Kursītis.

Rekomendācijas izpildei pašvaldība plāno izstrādāt metodiku, lai izvērtētu, vai pašvaldības pārziņā jāatstāj, piemēram, pilsētas zobārstniecība vai tā jānodod brīvajā tirgū, kā iesaka VK. 


Написать комментарий