Azarova valdība Ukrainā iztur uzticības balsojumu

foto: Reuters
foto: Reuters

Ukrainas premjera Nikolaja Azarova vadītā valdība otrdien ir izturējusi uzticības balsojumu Augstākajā Radā, vēsta ārvalstu mediji.

Vēstīts, ka Ukrainas opozīcijas partijas otrdien pieprasīja parlamenta balsojumu, pieprasot Ukrainas valdības demisiju.

Valdības demisiju atbalstīja 186 parlamentārieši, taču minimālajam skaitam, kas nepieciešams, lai valdība atkāptos ir 226 cilvēki. Viena balss, kas atbalstījusi valdības atkāpšanos, bijusi arī no Reģionu partijas, kuras vadītājs ir prezidents Viktors Janukovičs. Komunisti balsojumā nepiedalījās.

Redzot šos rezultātus, opozicionāru līderis Arsēnijs Jaceņuks pavēstīja, ka atbalstīs alternatīvu likumprojektu par valdības atkāpšanos, kuru ir sagatavojusi Ukrainas Komunistiskā partija.

Ziņots, ka iedzīvotāju masu protesti un opozīcijas spiediens uz valdību pieauga pēc lēmuma neslēgt sadarbības līgumu ar ES. Tādējādi Ukraina nolēma vairāk tuvināties Krievijai. Janukovičs komentējot, toreizējo lēmumu, sacīja, ka reizēm ir jāpieņem smagi lēmumi. Nemieri Ukrainas galvaspilsētā Kijevā jau notiek vairākas dienas un ir bijušas arī sadursmes ar milicijas specvienības „Berkut" kaujiniekiem.


Написать комментарий