Vietējiem glābējiem ir pamata prasmes un tehniskie līdzekļi glābšanas darbu veikšanai sabrukušajā ēkā 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

VUGD Latgales brigādes vecākais inspektors Dmitrijs Karpovs, atbildot uz jautājumu, kā tiek apmācīti glābēji un ugunsdzēsēji, vai ir kāda teorētiskā pieredze, kas palīdzētu rīkoties Zolitūdes traģēdijai līdzīgajā situācijā, paziņoja, ka galvenais dienesta uzdevums ir cilvēku glābšana, tādēļ darbinieki apgūst veselu glābšanas darbu kompleksu.

„Esam glābšanas dienests, un glābšanas darbus veicam gan uz ūdens, gan ugunsgrēkos, gan situācijās, kad ir sagruvušas ēkas. Ir iegādāts īpašs hidrauliskais aprīkojums, kuru var izmantot arī ēkas sagrūšanas gadījumā, lai pārvietotu smagas konstrukcijas. Jāsaka, minētās situācijas netiek plaši izstrādātas”, pastāstīja D.Karpovs.

Tomēr Daugavpils glābēji, kuri piedalījās kvalifikācijas paaugstināšanas kursos koledžā, piedalījās Zolitūdē notikušās avārijas likvidācijā.

Pēc VUGD Latgales brigādes vecākā inspektora domām, Krievijas ĀSM palīdzība glābšanas darbos Zolitūdē noderētu: „Kāpēc jāatsakās no palīdzības? Uzskatu, ka ĀSM šajā jomā ir lielāka pieredze, viņi biežāk sastopas ar šāda veida problēmām, savukārt Latvijā tā bija pirmā šāda veida traģēdija, ceru, ka tas neatkārtosies. Kolēģu palīdzība mums noderētu”.

Pēc D.Karpova vārdiem, neskatoties uz to, ka VUGD katru gadu iegādājas jaunu aprīkojumu, tā izmantošana Zolitūdē bija neefektīva. Suņi nespēja strādāt alkohola smakas dēļ, savukārt siltuma noteicēji netika izmantoti aizgruvuma biezuma dēļ.

„Izskanot sirēnai, visiem jāatstāj telpas. Sākumā tiek iedarbināts detektors, pēc pāris minūtēm ieslēdzas trauksmes izziņošanas sistēma. Šajā laikā jāpārliecinās, kas ir noticis – izcēlies ugunsgrēks, sistēma ir bojāta vai ir noticis kaut kas cits. Tirdzniecības centrā Zolitūdē trauksmes sistēma nostrādāja vairākas reizes, ja instrukcijas tiktu ievērotas, upuru nebūtu”, atzīmēja VUGD Latgales brigādes vecākais inspektors Dmitrijs Karpovs. 


Написать комментарий

Stastitu Dmitrijs labak par ugunsbistamibu apkures sezonas laika, tas vairak atbilst vina izglitibai un domasanas limenim!
http://www.****.lv/lv/2010/10/19/48846