Zviedrijas vēstnieks solīja savas valsts uzņēmējiem sniegt informāciju par Daugavpili un Latviju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Otrdien, 3.decembrī, Daugavpili ar vizīti apmeklēja jauns Zviedrijas vēstnieks Latvijā Karls Henriks Jēkabs Landerholms ar sievu Annu.

Tiekoties ar pilsētas mēru Jāni Lāčplēsi, viņš pateicās par sirsnīgu uzņemšanu un atzīmēja, ka šī nebūs pēdējā viņa vizīte, jo mūsu pilsēta viņam ļoti iepatikās.

Diplomāts labprāt pastāstīja par savu valsti, visai veiksmīgu Latvijas un Zviedrijas sadarbību, atzīmējot, ka zviedru uzņēmējiem jāzina, ka Latvija nav tikai Rīga.

Pēc viņa vārdiem, viņa uzdevums ir divpusējo attiecību attīstība ES ietvaros, zviedru rūpniecības popularizēšana. „Mūsu uzdevums ir iepazīstināt zviedru uzņēmējus ar Latviju, Latgali, Daugavpili. Uzskatu, ka man jāsniedz informācija par jūsu valsti, sadarbības iespējām, jo Daugavpils ir liela industriālā pilsēta, kas var ieinteresēt zviedru uzņēmējus”, paskaidroja vēstnieks.

Viņš paziņoja, ka Zviedrija ir svarīgs Latvijas partneris, tomēr eksporta un importa rādītāji pagaidām neesot pārāk labi. Taču, pēc diplomāta vārdiem, pēdējā laikā daudzi Zviedrijas uzņēmumi ir atvēruši pie mums savus servisa centrus, kuros strādā Daugavpils universitātes studenti, kuri apgūst zviedru valodu. Vēstnieks solīja pievērst galvaspilsētā esošo centru pārstāvju uzmanību tam, ka Daugavpilī ir daudz kvalificētu darbinieku.

Landerholma kungs izteica pārliecību, ka zviedru valodu apguvušie studenti nepaliks bez darba un varēs likt lietā savas zināšanas, neizbraucot no Latvijas.

Pilsētas mērs viesu uzmanībai piedāvāja tradicionālu prezentāciju par Daugavpili un pastāstīja par Daugavpils attīstības prioritātēm tuvākajā nākotnē, uzsverot ieceri izveidot reģionālo lidostu.

Pēc apmaiņas ar suvenīriem vēstnieks devās uz tikšanos ar Daugavpils universitātes vadību un studentiem. 



Написать комментарий