Vai jaunajam “Daugavpils lidostas” vadītājam ir nepieciešama Daugavpils novada domes atļauja amatu vienlaicīgai izpildei?

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā portāls Gorod.lv ziņoja iepriekš, SIA „Daugavpils lidosta” valdes locekļa amatā 7. novembrī tika apstiprināts Jānis Kudiņš, kurš ir arī Daugavpils novada domes deputāts un pilda Daugavpils universitātes mārketinga direktora pienākumus.

Tādēļ, ka Daugavpils novada domes izpilddirektore Vanda Kezika, komentējot deputāta jauno vadošo amatu, atzīmēja, neskatoties uz to, ka interešu konflikta šajā situācijā nav, Daugavpils novada domei jāsaņem J. Kudiņa iesniegumu ar lūgumu atļaut pildīt vienlaikus divus amatus, kuru jāizskata deputātu sēdē. Daugavpils novada domes preses konferences laikā portāla Gorod.lv korespondents painteresējās, vai ir noteikti termiņi, kuru laikā šo iesniegumu jāiesniedz un jāizskata.

Vanda Kezika atbildēja: „Mūs kā pašvaldību tam nav jāuztrauc, jo deputāts J. Kudiņš nepārkāpj likumu”.

Savukārt Daugavpils novada domes izpilddirektora pirmā vietniece Ināra Natarova papildināja: „Likumā ir paredzēts, ka amatu apvienošana jāsaskaņo personām, kuras ieņem vadošus amatus. Šajā gadījumā J. Kudiņš ir deputāts, bet deputāts var strādāt citu darbu un ieņemt citus amatus. Tas ir, viņam kā deputātam, tas nav nepieciešams”.

Pēc V. Kezikas vārdiem cits jautājums ir tas, vai jaunajam Daugavpils lidostas vadītājam nepieciešama atļauja, lai viņš varētu apvienot savu amatu ar Daugavpils novada domes deputāta pienākumiem.

Rezumējot Daugavpils novada domes priekšsēdētāja vietnieks Arvīds Kucins, atzīmēja, ka nav nekādu pretrunu, lai apvienotu deputāta un Daugavpils lidostas valdes locekļa darbu. 


Написать комментарий