No 5.decembra Jēkabpilī atjaunota transporta kustība Vienības ielā

foto: jekabpils.lv
foto: jekabpils.lv

No 5.decembra tiks atcelti iepriekš noteiktie satiksmes ierobežojumi Jēkabpilī, Vienības ielā, saistībā ar Kurzemes un Vienības ielas rekonstrukciju, informē SIA „Saldus ceļinieks” būvdarbu vadītāja asistents Alvis Butjanovs.

No 5.decembra tiks atjaunota transporta kustība Vienības ielas posmā no lokveida krustojuma līdz tiltam pār Daugavu. Līdz ar to tiks atceltas arī uz rekonstrukcijas laiku noteiktās satiksmes kustības izmaiņas Ledus un Neretas ielu krustojumā, proti, Ledus iela atkal būs mazākas nozīmes ceļš, no kura izbraucot uz Neretas ielu, ir jādod ceļš transportlīdzekļiem, kuri brauc pa galveno ceļu (Neretas ielu), ziņo Jēkabpils pašvaldības portāls.

Autovadītāji tiek aicināti pievērst īpašu uzmanību satiksmi regulējošām ceļa zīmēm.

Atgādinām, ka rekonstrukcijas darbi notiek projekta „Kurzemes un Vienības ielu rekonstrukcija un Brīvības – Neretas ielu krustojuma rekonstrukcija” ietvaros. Projekta mērķis ir veicināt pilsētvides attīstību un konkurētspējas celšanu, nodrošinot satiksmes intensitātei un transporta veidiem atbilstošu infrastruktūru, satiksmes drošības līmeni, kā arī visu satiksmes dalībnieku komfortu.

Projekta laikā paredzēti šādi darbi: ielu seguma un krustojumu (Brīvības – Neretas ielu, Kurzemes – Rīgas ielu, Vienības – Brīvības ielu) pārbūve, nepieciešamo komunikāciju pārbūve vai ierīkošana, lietus ūdens kanalizācijas ierīkošana, teritorijas labiekārtošana, pieturvietu izbūve un aprīkošana, tilta un tā aprīkojuma renovācija. Plānotās projekta kopējās izmaksas ir 5 179 253 Ls, no kuriem ERAF finansējums ir 4 273 065.36 Ls, Valsts budžeta dotācija ir 155 377.59 Ls, un pašvaldības līdzfinansējums ir 750 810.05 Ls. Projekta ilgums – 30 mēneši.


Написать комментарий