Daugavpils budžeta kontrolskaitļi pagaidām netiek nosaukti

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kārtējās Daugavpils domes preses konferences laikā 2. decembrī žurnālisti mēģināja noskaidrot no pilsētas vadības, kādā stadijā atrodas pilsētas budžeta izstrāde, kad tiks pieņemts budžets, un kādi ir tā kontrolskaitļi.

Domes izpilddirektors Andrejs Kursītis, kurš ir Budžeta komisijas priekšsēdētājs, tikai paziņoja, ka struktūrvienību iesniegtie dokumenti vēl tiek izskatīti un koriģēti, lai varētu iekļauties kontrolskaitļos.

Savukārt mērs Jānis Lāčplēsis pēc lūguma pastāstīt, kāds būs pilsētas nākamā gada budžets salīdzinājumā ar šo gadu, kādas tiek paredzētas atšķirības un prioritātes, paziņoja, ka galvenais budžeta izdevumu daļas pieaugums būs saistīts ar minimālās algas pieaugumu.

Tāpat mērs atzīmēja, ka notiek strukturālās izmaiņas dažu iestāžu darbā, turklāt pašvaldība saglabā akcentu uz sociālo palīdzību un izglītības sfēru. J. Lāčplēsis paziņoja, ka, iespējams, nākamajā gadā tiks paaugstināts dažu sociālo pabalstu sniegšanas apmērs. Uz šo brīdi tiek izskatīti dažādi varianti: vai pašvaldība apmaksās pensionāriem vēl vienu atrašanās slimnīcā dienu, vai palielinās skolēnu loku, kuriem tiek piešķirtas brīvpusdienas.

Daugavpils budžetu plānots pieņemt 2014. gada janvārī. 


Написать комментарий