Pie Rātsnama notikušajos piketos vairāki pārkāpumi un aizturētie

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Piketi Rātslaukumā otrdien, kur satikās Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) atbalstītāji un pretinieki, kopumā noritējuši mierīgi, taču ir arī aizturētie, portāls "Delfi" uzzināja Pašvaldības policijā.

Rātslaukumā piketu laikā Rīgas Pašvaldības policija par neatļautas simbolikas izmantošanu aizturēja vienu personu, kura nogādāta Centra pārvaldē administratīvās lietvedības nodrošināšanai. Personai noformēti divi administratīvā pārkāpuma protokoli – par likuma "Par sapulcēm, gājieniem, piketiem" pārkāpumu un nepakļaušanos policijas darbinieku likumīgajām prasībām.

Cilvēkam, kurš piketa laikā mētājās ar maizi, noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par apkārtnes piegružošanu.

Savukārt trīs savstarpēji konfliktējošas personas nogādātas Valsts policijā.

Rīgas domes telpās, sēdes laikā atradās desmit cilvēki ar plakātiem. Personai ar lielizmēra plakātu policijas darbinieki aizrādīja par nesankcionētu piketēšanu un Rīgas domes ēkas apmeklēšanas noteikumu pārkāpšanu, domes ēkā iekļūstot caur dienesta ieeju. Uz policijas aizrādījumu pārtraukt pretlikumīgās darbības persona nereaģēja, tāpēc pret šo personu uzsākta administratīvā lietvedība, informē policija.

Tāpat tikšot izskatīts jautājums par domē pieteikto piketu organizatoru atbildību, pasākumu laikā izmantojot skaņu pastiprinošās iekārtas un uzsākot pasākumu pirms saskaņotā laika.

Jau vēstīts, ka otrdien pie domes pulcējās Ušakova atbalstītāji, paužot mēram atbalstu, kā arī tie rīdzinieki, kuri pieprasīja Ušakova atkāpšanos.


Написать комментарий