Daugavpils pilsētas pašvaldība cenšas novērst riskus pilsētas autopārvadājumu jomā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

2.decembrī kārtējās preses konferences gaitā Daugavpils pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis atbildēja uz žurnālistu jautājumiem par to, kā norit uzņēmumu, kuri nodrošina pilsētas autopārvadājumus, reorganizācijas process.

J.Lāčplēsis paskaidroja, ka Autobusu parka vai Tramvaju uzņēmuma apvienošana vai izšķiršana neesot pašmērķis. „Mums ir svarīgi nodrošināt drošu sabiedrisko transportu – pilsētas autobusu un tramvaju pārvadājumus. Rodas ar konkursa rīkošanas nepieciešamību saistītie riski, varam saņemt dempinga cenas, neprognozējamos pretendentus un piedāvājumus, varam zaudēt darbavietas. Lai izslēgtu negatīvas sekas, cenšamies rast iespēju deleģēt šo funkciju tieši pašvaldības iestādēm. Visvienkāršāk to būtu izdarīt uz Tramvaju uzņēmuma bāzes, tādēļ notiks reorganizācija, lai sabiedriskos pārvadājumus pilsētas teritorijā veiktu mūsu uzņēmums”, paskaidroja Domes priekšsēdētājs.

Tāpat J.Lāčplēsis paziņoja, ka Autobusu parka pārvadājumu otro daļu (ārpus pilsētas) arī īstenos pašvaldības uzņēmums, kas izpildīs pašreizējo darba apjomu. „Svarīgi, lai visas uzņēmuma nodaļas būtu dzīvotspējīgas un lai tiktu saglabātas darbavietas”, atzīmēja pilsētas mērs, piebilstot, ka nākotnē, iespējams, meklēs iespēju uzņēmuma darbu organizēt sadarbībā ar pašvaldībām, kuru teritorijā notiek pārvadājumi. 


Написать комментарий