Radītas vīriešu pretapaugļošanās tabletes

foto: gizmodo.com
foto: gizmodo.com

Iepriekšējie zinātnieku mēģinājumi izstrādāt vīriešu pretapaugļošanās tabletes pamatojās uz hormonālā fona izmaiņām vai spermatozoīdu darbības deaktivizāciju.

Bet nesen zinātnieki atklāja pavisam jaunu kontracepcijas paņēmienu.

Kā atzīmē tabloīda Daily Mail korespondents, jau agrāk zinātnieki mēģināja radīt pretapaugļošanās tabletes stiprā dzimuma pārstāvjiem. Tomēr preparātiem, kuri ietekmē hormonu līmeni vai nomāc spermatozoīdu kustības, bija virkne trūkumu: vīrieši sūdzējās par apātiju vai libido samazināšanos, raksta Fedpost.ru.

Nesen Austrālijas Monašas universitātes (Monash University) zinātnieku komanda izstrādāja jaunu kontracepcijas līdzekli, kura darbība atšķiras no iepriekš aprakstītajiem preparātiem.

Pēc izstrādātāju grupas vadītāja – doktora Sabatino Ventura vārdiem tablešu iedarbības mehānisma būtība ir divu olbaltumvielu bloķēšanā, kuri piedalās ejakulācijas procesā. „

„Jaunā metodika darbojas pēc pagaidu vazektomijas (ķirurģiskās sterilizācijas metodes) tipa, dzimumakta laikā atstājot spermu organismā. Šī preparāta izmantošana neietekmē hormonu fonu vai spermatozoīdu aktivitāti, bet tas nozīmē ievērojamu blakusefektu rašanās samazinājumu. Mūsu paņēmiens tik tiešām palīdzēs izvairīties no visām šīm problēmām. Svarīgas šī kontracepcijas līdzekļa priekšrocības ir ietekmes uz vīrieša seksuālo dziņu trūkums un ģimenes plānošanas iespēja. Tas nozīmē, ja jūs vēlaties atjaunot pēcnācēju radīšanas funkciju, tad jums vienkārši jāpārtrauc tablešu lietošana”, – skaidro doktors Ventura.

Jaunās metodikas aprakstā tiek norādīts, ka jaunais pretapaugļošanās līdzeklis tika testēts uz pelēm, kā rezultātā 100% grauzēju izrādījās neauglīgi. Tomēr sperma, kura atradās viņu ķermeņos, nebija bojāta – pēc preparāta lietošanas pārtraukšanas tēviņiem piedzima veseli pēcnācēji.

Zinātnieki domā, ka viņu izgudrojums patiks sievietēm, kuras neizmanto pretapaugļošanās tabletes baiļu no infarkta, insulta un trombiem dēļ, kuras ir šo preparātu biežāk sastopamās blakusparādības. Tiesa, dāmām nāksies pagaidīt, jo zinātnieki nav aprobējuši jauno kontracepcijas līdzekli uz vīriešiem.


Написать комментарий