Darba grupas, kura pārbaudīja VPIP, rekomendācijas izpildīs bez deputātu apstiprināšanas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Atbildot uz portāla Gorod.lv jautājumu par to, kad deputātu apstiprināšanai tiks iesniegtas darba grupas, kura tika izveidota, lai pārbaudītu Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes (VPIP) reorganizācijas mērķu sasniegšanu, rekomendācijas, pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis paziņoja, ka grupas ierosinājumi un secinājumi netiks iesniegti deputātu apstiprināšanai.

Viņš paskaidroja, ka sakarā ar to, ka darba grupa tika izveidota ar rīkojumu, nevis Domes lēmumu, arī darba grupas secinājumi (kuru sagatavošana it gandrīz pabeigta) netiks iesniegti izskatīšanai sēdē. Tādējādi darba grupas ierosinātās rekomendācijas par VPIP darbu tiks pieņemtas ar pilsētas vadības rīkojumu, bez apspriešanas ar visiem deputātiem.

Izskatīšanai Domes sēdē iesniegs tikai lēmumus, kuri būs saistīti, piemēram, ar grozījumiem VPIP nolikumā vai statūtos, paskaidroja J.Dukšinskis.

Atgādināsim, ka sākotnējais septembrī pilsētas mēra Jāņa Lāčplēša parakstītais rīkojums par darba grupas izveidošanu Jāņa Dukšinska vadībā paredzēja, ka līdz 30.novembrim darba grupai bija jāsagatavo atzinums par to, vai tika sasniegts reorganizācijas mērķis, kā arī jāizstrādā lēmuma projekts par Domes Izglītības pārvaldes izveidošanu, pievienojot tai VPIP.

Jautājums tika aktīvi apspriests plašsaziņas līdzekļos, un rīkojums tika koriģēts, spriežot pēc tā, ka minētais jautājums vairs netika aktualizēts, izglītības jomas darbinieki ar veiktajām korekcijām bija apmierināti. 


Написать комментарий