Novembra beigās NMMS audzēkņi veiksmīgi piedalījās dažādos konkursos

foto: Naujenes Mūzikas un mākslas skola
foto: Naujenes Mūzikas un mākslas skola

2013.gada novembra beigās Naujenes Mūzikas un mākslas skolas (NMMS) audzēkņi piedalījās vairākos konkursos: 28.-29.novembrī Zambrovā (Polijā), 29.novembrī – Dobelē (Latvijā), 30.novembrī – 1.decembrī – Drogobičas pilsētā (Ukrainā). 

Zīmīgi, ka minētos konkursos mūzikas skolas audzēkņi uzstājās ļoti veiksmīgi, portālam Gorod.lv paziņoja NMMS direktors Spodris Kačāns.

Pēc viņa vārdiem, liels prieks, ka audzēkņi uzstājās labi un kļuva par konkursu laureātiem, tādēļ par viņiem jāpastāsta plašāk.

Zambrovā (Polijā) notika Vitolda Lutoslavska IV Starptautiskais klavierspēles konkurss, kurā veiksmīgi piedalījās arī NMMS audzēkne Ksenija Maksimenko, kuras sniegums tika atzinīgi novērtēts, un viņa saņēma diplomu.

S.Kačāns atzīmēja, ka NMMS ar kolēģiem no Zambrovas veiksmīgi sadarbojas kopš 2007.gada, tādēļ esot ļoti patīkami, ka NMMS audzēknes sniegums tika augsti novērtēts konkursā, kurā piedalījās jauni mūziķi no Polijas, Baltkrievijas, Lietuvas.

29. novembrī NMMS skolotāja Ruslans Margeviča audzēkņi piedalījās III Jūlija Grūtupa Klarnetes spēles jauno izpildītāju konkursā Dobeles Mūzikas skolā. Ejžens Gulbis izcīnīja III vietu, bet Artūrs Sukonkins saņēma pateicības rakstu (koncertmeistars Gļebs Beļajevs).

Savukārt 30.novembrī – 1.decembrī Drogobičas pilsētā notika VI Starptautiskais akordeonistu konkurss „Узоры Прикарпатья”. Konkursā piedalījās vairāk nekā 250 dalībnieki no 5 valstīm. NMMS akordeonistu orķestris šajā konkursā ieguva I vietu (vadītāja Tatjana Jukuma), savukārt, audzēknis Ričards Kokins –II vietu (skolotājs Giršs Kagans).

NMMS direktors atzīmēja, ka daudziem skolas audzēkņiem tā bija lieliska iespēja ne tikai parādīt sevi, bet arī tikties ar pieredzes bagātākajiem mūziķiem, iegūt jaunus draugus. 



Написать комментарий