Daugavpils Mūzikas vidusskolas ģitāristi no ģitārspēles konkursa «Latgales Stīga» atgriezās ar uzvarām

foto: Daugavpils Mūzikas vidusskola
foto: Daugavpils Mūzikas vidusskola

Šī gada 29.novembrī Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolā norisinājās bērnu un jauniešu klasiskās ģitārspēles konkurss „Latgales stīga”, kurā piedalījās pavisam 16 dalībnieki no J. Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskolas, Krāslavas Mūzikas skolas, Daugavpils Mūzikas vidusskolas un Viļānu Mūzikas un mākslas skolas, portālam Gorod.lv pastāstīja Daugavpils Mūzikas vidusskolas direktora vietniece Ilona Sajevska.

Savukārt pedagogs Anatolijs Piskunovs dalījās iespaidos un pastāstīja par konkursa „Latgales stīga” rezultātiem: „Dalībai konkursā gatavojāmies ar nelielu uztraukumu, jo bija nepieciešams ne tikai uzstāties skatītāju priekšā, bet iepatikties žūrijai. Visi ļoti centās. Jāsaka, īpaši uztraucās bērnu vecāki, jo viņi netieši arī piedalījās konkursā.

Bija interesanti redzēt citu konkursa dalībnieku uzstāšanos. Zīmīgi, ka konkursā skanēja ļoti dažādi skaņdarbi – sākot ar Baha un beidzot ar mūsdienu komponistu skaņdarbiem. Vecākas grupas dalībnieki parādīja augstu ģitārspēles līmeni, daži no viņiem ir Latvijā un Baltijas valstīs rīkoto konkursu uzvarētāji.

Liels prieks, ka Daugavpils Mūzikas vidusskolas audzēkņi no šī konkursa atgriezās ar uzvarām: I vietu izcīnīja N.Rošcika (2 kl., ped. A.Piskunovs) un M.Gerbredere (6 kl., ped. V.Pilipovs), II vietu – I.Poļakova (2 kl., ped. A.Piskunovs) un D.Vanags (2 kl., ped. V.Pilipovs).

Jaunus ģitāristus gaida daudz darba, gatavošanās dažādiem pasākumiem”. 


Написать комментарий