Turpinās darbs pie Daugavpils novada domes budžeta izstrādes

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kārtējā preses konferencē Daugavpils novada domē izpilddirektore Vanda Kezika paziņoja, ka turpinās darbs pie 2014.gada budžeta izstrādes.

„Patlaban tiek saskaņotas tāmes izglītības jomā, aktīvi tiek strādāts pie publisko pasākumu plāna 2014.gadam, jo tas ir cieši saistīts ar finansējuma jautājumu, jau šonedēļ būs zināms, cik izmaksās visi publiskie pasākumi. Tāpat šonedēļ ar iestāžu vadītājiem apspriedīsim kapitālieguldījumus”, paziņoja V.Kezika.

Pēc izpilddirektores vārdiem, darba grupā budžetu apspriedīs janvāra sākumā, savukārt tā apstiprināšana ieplānota 30.janvārī.

„Runājot par lieliem plāniem, jāsaka, nākamgad vēlamies iedalīt vismaz 100 tūkst. latu energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu veikšanai daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās, jo šogad šim mērķim izmantojām 87 tūkst. latu. Iespējams, tiks grozīti līdzekļu iedalīšanas noteikumi, jo līdz šim laikam sienu siltināšanai bija paredzēti 3,00 Ls/m2, kas ir ļoti maz.

Vēl mēs gribētu lūgt deputātus izskatīt komitejās vairākus jautājumus, tostarp dalību projektā, kura ietvaros tiks izpētīts skolēnu kardioloģiskās veselības stāvoklis. Mēs plānojam realizēt projektu, kas ir saistīts ar feldšeru punktu informatizāciju, kā to paredz Ministru kabineta noteikumi.

Izglītības jomā jāīsteno vairāki nelieli projekti, kuri ir ļoti svarīgi novada skolām, jāievieš papildus tehnisko, virtuves u.c. darbinieku likmes.

Sakarā ar gaidāmajiem bērnu un jauniešu Dziesmu svētkiem vēlamies palielināt interešu izglītības finansējumu, organizēt nelielus Dziesmu svētkus Višķu estrādē.

Centīsimies paplašināt jaunatnes programmas iespējas, tostarp vairāk uzmanības pievērst vasaras nometņu organizācijai, jauniešu nodarbinātībai vasaras laikā.

Jauninājumi ir gaidāmi gandrīz katrā jomā”, pastāstīja V.Kezika.


Написать комментарий