Daugavpils pašvaldība nesaņēma nevienu pārliecinošu lidostas attīstības priekšlikumu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kārtējo reizi žurnālisti pajautāja Daugavpils mēram Jānim Lāčplēsim, kā notiek uzņēmuma „Daugavpils lidosta” novērtēšanas un kapitāla daļu pārdošanas process.

„Interese no privāto kompāniju puses ir, bet līdz šim brīdim pārliecinoša priekšlikuma, kurš ļautu būt pārliecinātam, ka projekts tiks veiksmīgi realizēts, un lidosta attīstīsies, pagaidām neesam saņēmuši.

Pastāv dažādi rakursi, dažādas pieejas, bet domāju, ka reālākais būs tas, ko pateica ministrs: galvenie ieguldījumi infrastruktūrā būs jārealizē pašvaldībai un valstij, bet jau pēc tam būs jāpiesaista privātu investoru konkrētu uzdevumu izpildei”, – paziņoja mērs.

Atgādināsim, ka vēl iepriekšējā pilsētas vadība ziņoja, ka no 2005. gada pašvaldība ieguldīja uzņēmuma „Daugavpils lidosta” darbā vairāk nekā miljonu latu, tādēļ tika pieņemts lēmums novērtēt uzņēmuma daļas un piedāvāt to daļu nopirkts privātīpašniekam, turklāt atstājot pašvaldībai tādu uzņēmuma daļu, kura ļautu pašvaldībai ietekmēt lidostas attīstību.

Maijā domes izpilddirektors Andrejs Kursītis ziņoja, ka lidostas novērtēšanas rezultātus dome saņems tuvākajā laikā, tomēr informācijas par mūsu lidostas novērtējumu pagaidām nav. 


Написать комментарий