Lasītāja vēstule: Vai Daugavpils Olimpiskais centrs var kļūt par otro “Maximu”?

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāla Gorod.lv redakcija saņēma satraukta daugavpilieša vēstuli, kurš spriežot pēc sniegtās informācijas, 3. decembrī apmeklēja Daugavpils Olimpiskā centra peldbaseinu. 

Latvijā notikušās Zolitūdes traģēdijas gaismā galvenais pilsētnieka satraukuma iemesls ir sporta kompleksa ēkas drošība.

Tālāk publicējam vēstules tekstu un Olimpiskā centra vadītāja Ulda Pastara komentāru.

Vēstule: „Gribētos paziņot, ka vakar Olimpiskajā centrā nesaprotamu iemeslu dēļ 21:00 nostrādāja evakuācijas sistēma. Baseinā maz kas reaģēja uz sirēnu un lūgumu pamest telpas, kamēr treneris nepateica, ka visiem jāiet prom. Cilvēki vairāk apsprieda jautājumu, kas viņiem atgriezīs naudu par neizmantoto peldēšanas laiku … Kad signalizācija pārstāja skanēt, personāls pateica, ka viss ir kārtībā, ir atbraucis cilvēks, kurš ir atbildīgs par drošību, it kā viss ir pārbaudīts, tikai interesanti, kā šādu ēku var pārbaudīt 5 minūšu laikā? Ir ļoti daudz faktu, kurus sniedza darbinieki, ka zem baseina kafejnīcā ir milzīgas plaisas, izlietnes neturas, pirmajā stāvā ceļā uz vingrošanas zāli pastāvīgi kaut kas pil, turklāt ēka uzbūvēta uz purva – tā būs otra „Maksima”… varbūt pēc evakuācijas signāla nostrādāšanas vismaz kaut kāda instance normāli pārbaudīs šo ēku. Vai jūsu portāls var kaut kādā veidā izplatīt šo informāciju, lai tā nonāktu līdz visiem augstāk stāvošiem cilvēkiem, savādāk ātri var notikt nelaime, ja jau ēkai ir tādas plaisas, tad tā jau „staigā”. Paldies!”

Komentējot vēstuli, U. Pastars atzīmēja, ka nevajadzētu jaukt brīdinājuma signālu ar ugunsdrošības signalizāciju vai ar kādām citām drošības sistēmām, jo 20:55 Olimpiskajā centrā nostrādāja brīdinājuma signāls. Turklāt nav apstrīdams, ka 3. decembra vakarā ugunsdrošības signalizācija nesāka darboties, kas pēc U. Pastara vārdiem vedina uz domu, ka brīdinājuma signālu ieslēdza kāds no personāla vai centra apmeklētājs.

Tik tiešām pēc brīdinājuma signāla nostrādāšanas tika izsaukts Daugavpils Olimpiskā centra vadītājs un inženieris. Savukārt centra darbinieki apsekoja telpas un evakuēja cilvēkus – 15 baseina apmeklētājus un apmēram tikpat trenažieru zāles apmeklētājus, kā arī Snūkera čempionāta dalībniekus.

Olimpiskā centra telpu pārbaudei bija nepieciešamas ne vairāk kā 15–17 minūtes. Pēc tam evakuētajiem atļāva atgriezties Olimpiskā centra telpās. Turklāt Pastars atzīmēja, ka Olimpiskā centra darbinieki palūdza visu baseina apmeklētāju kontaktinformāciju, lai vēlāk atrisinātu jautājumu ar kompensāciju neizmantotā laika dēļ.

Kas attiecas uz vēstules autora piezīmi par to, ka sporta kompleksā „pastāvīgi kaut kas pil”, Daugavpils Olimpiskā centra vadītājs apgalvoja, ka tas, ka dažās vietās tek griesti, ir saistīts ar kondensāta problēmu, jo laikā, kad baseins nestrādā, visi trūkumi pazūd paši par sevi.


Написать комментарий