Vai var dzīvot bez seksa?

foto: hfam.ru
foto: hfam.ru

Sekss ir dabiska cilvēka organisma bioloģiska vajadzība, tāda pati kā elpošana, ēdiens un miegs. 

Tomēr, ja bez uztura cilvēks var iztikt mēnesi, bez miega – nedēļu, bet bez elpošanas – dažas minūtes, tad bez seksuālas saskarsmes var iztikt neierobežotu laiku. Zinātnei nav pazīstami priekšlaicīgas bojā ejas gadījumi seksa trūkuma dēļ. Tādējādi seksuālās vajadzības apmierināšana nav nepieciešams nosacījums dzīves darbības uzturēšanai. Bet vai šāda dzīve būs pilnvērtīga?

Pastāv mīts, ka nodarboties ar seksu ir veselīgi. Īpaši bieži šo argumentu izmanto sievietes, attaisnojot nolaidīgus dzimumsakarus. Vīrieši ir mazāk norūpējušies par savu veselības stāvokli, tomēr ir pārliecināti par to, ka jebkuru vajadzību ir jāapmierina. Vai tik tiešām sekss ir tik veselīgs? Ne vienmēr. Daudzos gadījumos intīmās attiecības drīzāk nodara kaitējumu nekā dod labumu. 

Sekss ir bīstams veselībai!

Tas tiešām tā ir, ja runa ir par regulāru partneru maiņu, neuzticību un gadījuma rakstura sakariem. Intīmās saskarsmes procesā tiek nodotas ādas, venēriskās un infekcijas slimības, tai skaitā AIDS. Turklāt šāda seksuālā uzvedība ved uz nevēlamām grūtniecībām un abortiem, kuri novājina sievietes organismu, izsauc iekaisuma procesus un neauglību. Pēc Vācijas zinātnieku datiem kaislīgs un vētrains sekss vecāka gadu gājuma cilvēkiem provocē hipertoniju un migrēnu. Gadījuma rakstura sakari posta psihi un rada depresijas. Tā kā „seksa veselīgums” ir ievērojami pārspīlēts, un cilvēks, kurš praktizē atturību, var būt ievērojami veselāks un stiprāks nekā tas, kurš neatsakās no miesas kāres.

Tātad vai no seksa ir labums?

Itālijas zinātnieki noskaidroja, ka organismu atveseļo un padara jaunāku tikai regulāru, mierīgu un nosvērtu seksu ar pastāvīgu partneri, optimāli – ar laulāto draugu. Turklāt intīmās saskarsmes procesam obligāti jāiekļauj sagatavošanās glāsti, ilgt ne mazāk par pusstundu un beigties gan ar sievietes, gan vīrieša orgasmu. Protams, ka abiem partneriem jābūt veseliem un jāsaglabā uzticība. Tikai ievērojot šos nosacījumus, sekss tik tiešām spēj paaugstināt imunitāti un intelekta līmeni, noņemt stresu un pagarināt dzīvi par 8–10 gadiem.

Kādēļ un kas atturas no seksa?

Jauni pāri līdz 30 gadu vecumam vidēji nodarbojas ar seksu 4–5 reizes nedēļā. Pēc tam dzimumaktu skaits pakāpeniski samazinās līdz 2–3 reizēm nedēļā, bet pēc 60 gadu vecuma – līdz 1–2 reizēm mēnesī. Tomēr daži cilvēki dažādu iemeslu dēļ ilgu laiku atturas no intīmām attiecībām.

Mūki un garīdznieki apzināti atsakās no seksa kalpošanas Dievam vai cilvēkiem labā. Atbrīvošanās no miesas kāres ļauj viņiem pacelties augstākā garīgā līmenī, izveidot īpašas attiecības ar sevi pašu un apkārtējo pasauli.

Zaldāti, ieslodzītie un tālbraucēji jūrnieki ir spiesti ierobežot intīmo saskarsmi pretējā dzimuma partneru trūkuma dēļ.

Androgēni un latentie homoseksuāļi var pilnībā atteikties no intīmām attiecībām nevēlēšanās radīt konfliktu ar sabiedrību dēļ.

Aseksuāļiem vienkārši nav dzimumtieksmes. Viņi izpauž savas jūtas ar glāstiem, apskāvieniem un maigiem pieskārieniem, jo viņiem nav vajadzīgs dzimumakts.

Daži cilvēki ilgu laiku atsakās no tuvām attiecībām pagātnes traumas, vardarbības, sāpīgas šķiršanās ar partneri dēļ. Viņiem rodas riebums pret intīmo saskarsmi, bet reizēm arī naids pret pretējo dzimumu. Citos gadījumos sieviete tik stipri mīl bijušo vai nomirušo iemīļoto, ka nevar iedomāties intīmu tuvību ar kādu citu.

No seksa atturas arī tie, kuri gaida īstu mīlestību, nevēloties iesaistīties gadījuma rakstura sakaros. Atturas ticīgie, kuriem intīmā dzīve ir iespējama tikai laulībā. Bez seksa iztiek arī darbaholiķi, kuriem vienkārši nav laika meklēt piemērotu partneri, kā arī pieauguši despotisku vecāku bērni, kuri traucē viņiem izveidot personīgo dzīvi, centīgi „atbaidot” visus kandidātus. Vīriešiem ilgu laiku var nebūt tuvu attiecību sociālu faktoru – darba vai naudas trūkuma, alkoholisma dēļ.

Nereti ar seksu nenodarbojas laulātie ar stāžu, kuri kopā ir nodzīvojuši daudzus gadus, jo intīmā dzīve līdz ar laiku kļūst pliekana un vienveidīga, bet savstarpējās jūtas gaist. Bet sakarus ārpus ģimenes viņiem neļauj veidot morāles principi vai reliģiskā pārliecība.

Tādējādi var pagalvot, ka cilvēku vairākums noteiktā dzīves periodā atturas no intīmām attiecībām. Dažiem dzimumuzbūves un temperamenta tipa dēļ tā nav problēma, viņi var iztikt bez seksa neierobežotu laiku un pat nedomāt par to. Bet kā uzvesties kaislīgākas dabas cilvēkiem, kuriem atteikšanās no intīmajiem priekiem ir grūts pārbaudījums? Ilga atturēšanās var izsaukt viņiem depresijas, neirozes, mazā iegurņa orgānu iekaisumu, prostatītu, impotenci, un orgasma problēmas.

Kā pārdzīvot atturību  

Pirmkārt, vientuļajiem iesaka masturbāciju. Tā ir pilnvērtīga seksa aizvietotāja, efektīvi noņem sasprindzinājumu, novērš nevēlamas parādības mazajā iegurnī, neirozes, kalpo par laimes un baudas hormonu avotu. Īpaši svarīga sevis apmierināšana ir sievietēm ovulācijas nedēļas laikā. Masturbācija ļauj labāk attīstīt jūtību un labāk izzināt savas erogēnās zonas, kas noderēs turpmākajās attiecībās ar partneri. Nāk par labu intīmo rotaļlietu iegāde speciālos pieaugušo veikalos.

Arī sports ir labs izlādēšanās līdzeklis un ne sliktāk par seksu veicina laimes un baudas hormonu izstrādi. Šokolāde un banāni uzlabos garastāvokli, atbrīvos no depresijas.

Atturības periodā var sublimēt seksuālo enerģiju un virzīt to uz iespaidīgu rezultātu sasniegšanu radošajā darbā vai karjerā.

Lai saglabātu jutekliskumu partnera trūkuma laikā, seksologi iesaka vokāla nodarbības, masāžu un dejas.

Šo vienkāršo noteikumu ievērošana ļaus izveidot pilnvērtīgu un harmonisku dzīvi bez seksa, iegūt iekšēju līdzsvaru. Tāpat viegli ir atjaunot intīmās attiecības, kad parādīsies šāda iespēja un īstas jūtas. 


Написать комментарий