NA: «Vienotībai» jāvienojas ar prezidentu par tālāko rīcību valdības veidošanā

foto: Saeimas Preses dienests
foto: Saeimas Preses dienests

Nacionālās apvienības (NA) līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš piektdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā „Rīta Panorāma" norādīja, ka jaunās valdības veidošanā par tālāko rīcību ir jāvienojas "Vienotībai" ar Valsts prezidentu.

""Vienotībai", kas pirms tam ir bijusi premjera amata portfeļa turētāja, būtu jāvienojas ar Valsts prezidentu par tālāko rīcību, ieskaitot par Ministru prezidenta amata kandidāta izvirzīšanas kritērijiem un arī par pašu kandidātu, liekot to priekšā potenciālajiem partneriem, tajā skaitā Zaļo un zemnieku savienībai. Domāju, tad šis process varētu virzīties uz priekšu," teica Bērziņš.

NA prioritāte arī nākamajā valdībā ir kultūras joma, iespējams runāt arī par tieslietām, kas līdz šim bija NA pārziņā.

Jau ziņots, ka pašreizējais premjers Valdis Dombrovskis („Vienotība") no amata atkāpās pagājušajā trešdienā. Šo soli viņš pamatoja ar atbildības uzņemšanos par Zolitūdes traģēdiju, kurā, iebrūkot veikala „Maxima" jumtam, bojā gāja 54 cilvēki.

"Vienotība" pauda gatavību uzņemties arī nākamās valdības vadību un izvirzīja trīs iespējamos kandidātus – aizsardzības ministru Arti Pabriku, bijušo kultūras ministru Intu Dālderi un bijušo ekonomikas ministru un tagadējo eiroparlamentārieti Krišjāni Kariņu. Valsts prezidents Andris Bērziņš pēc otrdien un trešdien notikušajām sarunām ar politiskajām partijām nolēmis uz valdības vadītāja amatu nenosaukt nevienu no izvirzītajiem kandidātiem un turpināt politiskās konsultācijas jaunnedēļ.

Bet sestdien, 7. decembrī, Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!" – "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" pulcēsies uz kongresu, kurā plānots pieņemt lēmumu par partiju "Visu Latvijai" (VL) un "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (TB/LNNK) apvienošanos vienā politiskā partijā – „Nacionālā apvienība" (NA). Kongresā paredzēts arī spriest par aktualitātēm politikā, par partijas prioritātēm turpmāko piecu gadu periodam un programmātiskajām vadlīnijām nākamo Saeimas vēlēšanu kontekstā.


Написать комментарий