Zinātnieki: 10 gadu laiku vīriešu apaugļošanas spēja ir samazinājusies par 40% 2

foto: zdorovieinfo.ru
foto: zdorovieinfo.ru

Neveselīgs uzturs, slikta ekoloģija, kaitīgie ieradumi un citi nelabvēlīgi faktori noved pie tā, ka arvien lielākam vīriešu skaitam tiek diagnosticēta neauglība. 

Vīriešu neauglība ir ģimenes pāru neauglības iemesls pusē gadījumu. Kā apgalvo zinātnieki, ar katru desmitgadi stiprā dzimuma auglība turpina samazināties.

Spānijas Mursijas universitātes speciālisti salīdzināja pēdējo desmit gadu datus. Zinātnieki izpētīja 18–23 gadu vecu 250 vīriešu spermas paraugu rādītājus, kuri paņemti 2001. un 2002. gadā, un salīdzināja tos ar viņu vienaudžu materiālu pēc 10 gadiem. Izrādījās, ka spermatozoīdu kvalitāte mūsdienu eksperimenta dalībniekiem samazinājās par 38%, – vēsta eurosmi.ru.

Sēklas šķidruma kvalitatīvā sastāva izmaiņas zinātnieki izskaidro ar negatīviem faktoriem: neveselīgu pārtīku, smēķēšanu un alkoholismu, sieviešu hormona estrogēna līmeņa paaugstināšanos vīriešu organismā. Speciālisti domā, ka pēc divām–trim desmitgadēm, ja vīriešu auglības pasliktināšanās rādītāji nemainīsies, katrs trešais bērns pasaulē būs „mēģenes bērns”, t.i., sievietes varēs dzemdēt tikai ar IVF (mākslīgās apaugļošanas) procedūras palīdzību. 


Написать комментарий

Interesanti, kā virieši var apaugļot "divdesmit gadu laiku"? Kaut kas nedzirdēts.Gorod.lv, ar savu zinātnisko atklājumu, pretendē uz Nobela prēmiju.

tas no pamperiem - zēnu oliņām jabūt vēsumā. tāpēc jau tās ir ārpus ķermeņa.

Написать комментарий