Latgales mākslas un amatniecības centra desmitgadē egli rotā ar apsveikumiem

foto: livani.lv
foto: livani.lv

5.decembrī Latgales mākslas un amatniecības centrs atzīmēja savas darbības 10 gadu jubileju, rotājot egli ar līvāniešu darinātām apsveikuma kartītēm un cienājot viesus ar Līvānu firmas ēdienu, ziņo Līvānu novada portāls.

Centra kolektīvs bija parūpējies, lai katrs viesis justos gaidīts. Iebraucamo ceļu rotāja lāpas, bet kuplo Ziemassvētku egli - vairāk kā 300 pašdarinātu apsveikuma kartīšu, kuras radošo darbnīcu laikā darinājuši līvānieši, kā arī jubilejā atsūtījuši centra draugi un sadarbības partneri.

Centra jubilejas pasākuma viesus pārsteidza „dzīvās skulptūras” – amatnieks, stiklinieks un gleznotājs, kā arī Barons Līvens, kas brīžiem sastinga kā akmenī cirsti, brīžiem „atdzīvojās”, izraisot klātesošo bērnu un pieaugušo sajūsmu.

Svētkos neizpalika Līvānu novada domes priekšsēdētāja Andris Vaivoda pateicības vārdi visam centra kolektīvam par šajos gados sasniegto un ne velti – centrs ir Līvānu vizītkarte, jo kopš tā atvēršanas centru apmeklējuši vairāk kā 70 000 tūristu.

Visi darbinieki saņēma ziedus un laba vēlējumus, bet Līvānu novada domes Pagodināšanas rakstus - trīs centra darbinieces, kuras tur strādā teju kopš centra atvēršanas. Tā ir krājuma glabātāja Silva Podniece, kultūras tūrisma organizatore Inita Paegle un tehniskā darbiniece Ināra Gorina. Pati centra vadītāja Ilze Griezāne šī gada 18.novembrī tika apbalvota ar Atzinības rakstu nominācijā „Kultūra” savā novadā.

Centrs pirms 10 gadiem tika izveidots, piesaistot PHARE finansējumu un bijušās Līvenhofas muižas teritorijā izveidojot mūsdienīgu amatniecības un mākslas centru, kurā apvienots gan laikmetīgais (izstāžu zālē, amatnieku darbnīcas, konferenču zāle), gan vēsturiskais (ekspozīcijas „Amatnieki Latgalē” senajā muižas klētī un „Ūdens galerija” par plūdiem Līvānos – 16.gadsimta muižas velvju pagrabiņā).

Latgales reģiona attīstības aģentūras direktors Māris Bozovičs šos vēstures faktus atsauca atmiņā svētku dalībniekiem. Centrā sev modernu mājvietu kopš 2013.gada pavasara radis unikālais Līvānu stikla muzejs, kurš jau pirmajā sezonā pulcinājis ap 13 000 apmeklētāju no Latvijas un visām pasaules malām.

Jubilejas svētku sajūtu vēl vairāk pastiprināja iespēja noklausīties mežraga kvarteta koncertu senajā klētī, kas izskanēja kā brīnišķīgs ceļojums skaņu pasaulē Ziemassvētku gaidīšanas laikā.

Pēc koncerta viesi baudīja Līvānu firmas ēdienu „Dubnas un Daugavas akmeņi”, ko sarūpēja kafejnīca „Sipres”, bet svētku kulminācija notika ārā, kur centra kolektīvs bija sarūpējis uguns šovu mūzikas pavadījumā.

Katrs viesis no svētiem līdzi varēja aiznest gan gaišas emocijas, gan arī jauno Latgales mākslas un amatniecības centra bukletu, kura ievadā teikts: „Latgales mākslas un amatniecības centrs ir kā oāze tiem cilvēkiem, kuri vēlas iepazīt Latgales amatniecības vēsturi un tās attīstību līdz mūsdienām. Vieta, kur apskatīt unikālo, visās varavīksnes krāsās zaigojošo Līvānu stiklu, baudīt mūsdienu mākslas vērtības un gūt pozitīvu enerģiju harmoniski sakārtotā vidē.”



Написать комментарий