Daugavpiliešiem trīs valodās novēlēja priecīgus svētkus un laukumā iededzināja galveno pilsētas eglīti

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Piektdien, 6. decembrī beidzot sāka mirdzēt krāsainā galvenā Daugavpils Ziemassvētku eglīte.

Līdz 17:00 Vienības laukumā ieradās daudz pieaugušo un bērnu, lai kļūtu par šī brīnišķīgā notikuma aculiecinieku. Sākumā pusstundu skatītājus izklaidēja jautrie rūķi un Latviešu kultūras centra radošie kolektīvi. Pēc tam tradicionāli pilsētniekus sveicināja Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis.

Viņš vērsās pie pilsētniekiem ar īsu uzrunu, novēlot visiem priecīgus svētkus, labu garastāvokli, ticību brīnumiem un daudz vēlamo dāvanu bērniem zem eglītes. Turklāt pilsētas mērs novēlējumus izteica trīs valodās: latviešu, krievu un pat poļu valodā. Pēc tam visi kopā saskaitīja līdz trīs, un galvenā pilsētas eglītē iemirdzējās krāsainas sniegpārslas.

Ja pērn Daugavpils centrālo laukumu rotāja krāšņā sudrabegle, kura būvniecības darbu gaitā tika nocirsta Cietoksnī, tad šogad pilsētas centrā atkal izauga saliekamā konstrukcija piramīdas formā, kura sastāv no 600 mazām eglītēm, kuras ir atvestas no Daugavpils novada Tabores pagasta.

Toties uz šī gada eglītes mirdz jauni rotājumi, bet Vienības laukumā apmetās divas gigantisku sniegavīru ģimenes, kuras neizkusīs pat atkušņa laikā un palīdzēs saglabāt ziemas noskaņojumu par sniega trūkuma gadījumā. Dažādu Ziemassvētku un Jaungada rotājumu iegādei Daugavpils pašvaldība iztērēja 10 500 latus.

Pilsētnieki labprāt fotografējās pie krāšņās Ziemassvētku eglītes, bet pie Rūķu namiņa un bezmaksas karuseļiem izveidojās rindas. Kalējs Edgars Vronskis palīdzēja lieliem un maziem kalt savu laimīgo Ziemassvētku monētu, bet mirdzošie un mirgojošie suvenīri kioskos tika veiksmīgi izpirkti.

Vispārējo svētku noskaņojumu nebojāja pat tas, ka daži vecāki tā aizrāvās ar pasākumu, ka pastāvīgi zaudēja savus bērnus, par ko laiku pa laikam ziņoja rūķi – pasākuma vadītāji. Par laimi, rezultātā visi atrada viens otru.

Izrotātais Vienības laukums priecēs daugavpiliešus un pilsētas viesus līdz Vecajam Jaunajam gadam, kuru svin naktī uz 14. janvāri.

Turklāt eglītes izrotās pie Ledus halles, kā arī dažādos pilsētas mikrorajonos: Jaunbūvē, Ķīmiķu ciematā, Grīvā, Ruģeļos un Cietoksnī.  



Написать комментарий