Par drošāko uzņēmumu Latvijā atzīst Latvenergo

foto: apollo.lv
foto: apollo.lv

Par drošāko uzņēmumu Latvijā jau otro gadu pēc kārtas atzīts uzņēmums Latvenergo.

Savukārt veicināšanas balvas ieguva uzņēmumi Grindex, Valmieras Piens un Statoil Fuel & Retail Latvia.

Projekta galvenais apbalvojums tiek pasniegts par drošas darba un mācību vides stratēģijas īstenošanu ilgtermiņā, kas īstenota un attiecināma uz visiem uzņēmumā strādājošiem darbiniekiem, informē Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK).

Savukārt projekta veicināšanas balvas tiek pasniegtas par būtiskām izmaiņām un uzlabojumiem drošas darba un mācību vides izveidošanā un uzturēšanā, īstermiņa darbības mērķu sasniegšanu, kas īstenoti un attiecināmi uz visiem uzņēmumā strādājošiem darbiniekiem vai atsevišķām uzņēmuma struktūrvienībām.

LDDK pētījums «Darba apstākļi un riski Latvijā 2012.-2013.gadā» apstiprina, ka jaunieši (vecuma grupa no 18 – 24 gadiem) ir riska grupa, kas var būt pakļauti kaitīgiem darba vides riska faktoriem, neapzinoties vai nezinot to iedarbības sekas un nemākot izsargāties no to iedarbības, līdz ar to šo faktoru iedarbība var būt potenciāli bīstamāka.

Parasti jauniešiem nav vai ir ļoti neliela darba pieredze, bieži nav informācijas un apmācības, kā veikt konkrēto darbu ar drošām darba metodēm un kā pareizi izmantot pieejamo aprīkojumu un tehniku. Līdz ar to uzņēmumu loma jauno darbinieku un praktikantu nelaimes gadījumu darba vietā novēršanā ir ļoti būtiska.

Konkursā Drošs uzņēmums 2013 tika vērtēti uzņēmumu iesniegtie pašnovērtējumi, profesionālās izglītības iestāžu pedagogu vērtējums par uzņēmumiem un Valsts Darba inspekcijas dati par negadījumiem.


Написать комментарий