Vicemērs tika maldināts: «Parkings–D» tomēr pelna uz iedzīvotāju rēķina

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils domes 3. decembra Finanšu komitejas sēdē tika apspriesta uzņēmuma „Parkings–D” attīstības stratēģija uz laika periodu no 2014. gada līdz 2016. gadam.

Kļuva zināms, ka uzņēmums vairāku pēdējo gadu laikā strādā ar peļņu puse no kuras, saskaņā ar domes lēmumu tiek izmantota attīstībai, bet otrā puse tiek pārskaitīta pilsētas budžetā.

Atgādināsim, ka iepriekš portālam Gorod.lv vicemērs Pēteris Dzalbe ziņoja par to, ka visa nauda, kura tiek iekasēta par maksas stāvvietām, tiek izmantota darbinieku algām un viņu darba nodrošināšanai, bet maksas stāvvietu uzturēšanai (piemēram, sniega tīrīšanai) pašvaldība izdala papildlīdzekļus. Tādēļ tika izskatīts jautājums par iespējamo maksas stāvvietu likvidēšanu pilsētas centrā.

Apspriežot piedāvāto attīstības stratēģiju, deputāte Natālija Petrova uzdeva precizējošus jautājumus par to, kāda bija uzņēmuma peļņa un cik darbinieku strādā uzņēmumā. Kā izrādījās, uzņēmumā strādā 4 darbinieki (valdes loceklis, grāmatvedis un divi kontrolieri), bet peļņa šī gada 9 mēnešos sastāda jau teju 13 tūkst. latu, pērn peļņa sastādīja mazliet vairāk par 8 tūkst. latu, bet 2011. gadā – apmēram 13 tūkst. latu.

Finanšu komitejas sēdē tautas kalpiem paziņoja, ka maksas stāvvietu organizācijas sistēma pilsētā tika izveidota tādēļ, lai atslogotu pilsētas centru, un, iespējams, tagad tiks koriģēta. Jau no nākamā gada eksperimenta nolūkos vairākus posmus, kuros patlaban ir maksas stāvvietas, uz zināmu laiku pārvērtīs par bezmaksas stāvvietām. Pēc tam situācija ar šo posmu noslodzi tiks analizēta, un tiks piedāvāti atbilstoši lēmumi.

Pēc Finanšu komitejas sēdes vicemērs Pēteris Dzalbe paskaidroja portālam Gorod.lv, no kurienes uzņēmumam radās peļņa, jo nesen viņš apgalvoja, ka uzņēmums peļņu negūst. Viņš paziņoja, ka pēdējie skaitļi, kurus iesniedza uzņēmums „Parkings–D”, parādīja īsto ainu.

P. Dzalbe apstiprināja, ka iepriekš viņu maldināja, neiesniedza visus finanšu rādītājus, un patiesībā uzņēmums gūst peļņu tādēļ, ka uzņēmuma darbinieki patlaban saņem darba algu 300 latu apmērā, t.i., uz tik zemas darba algas rēķina rodas peļņa.

Tāpat vicemērs paskaidroja, ka uzņēmuma attīstības stratēģija ir nepieciešama tādēļ, lai arī turpmāk deleģētu uzņēmumam šodienas funkciju. Turklāt tiek ņemta vērā nepieciešamība izveidot vai nu sistēmu „Park & Ride”, vai nu bezmaksas stāvvietas pilsētas centrā. 


Написать комментарий