Vērtētāja V. Pjankovska noteiktā zemes cena, kuru iegādāsies dome, apmierināja visus deputātus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils domes Finanšu komitejas locekļi 3. decembrī atbalstīja lēmumu par zemes gabala pirkšanu pilsētas centrā Muzeja ielā 3: sertificēts vērtētājs Vladimirs Pjankovskis noteica šī nekustamā īpašuma cenu – 21 tūkst. latu.

Šo summu samaksās pašvaldība, lai iegādātos šo zemes gabalu savā īpašumā.

Kā paskaidroja referents, dome piedāvāja zemes īpašniekam pārdot pašvaldībai šo zemes gabalu un saņēma viņa piekrišanu: zemes īpašnieks ir gatavs pārdot zemi Muzeja ielā 3 par 21 tūkst. latu, kuru noteica vērtētājs. Līdzekļus zemes gabala iegādei uzdots ieplānot pašvaldības nākamā gada budžetā.

Vicemēram Pēterim Dzalbe sēdes gaitā radās šaubas, vai zeme nav novērtēta pārāk dārgi. Deputātam paskaidroja, ka līdzīgas zemes tirgus cena pilsētas centrā sastāda 15 – 18 latus par kvadrātmetru, tādēļ 21 tūkst. latu par zemes gabalu ar platību 1378 kvadrātmetru (15,2 lati par kvadrātmetru) ir normāla cena. Tāpat deputātiem paziņoja, ka 2008. gadā šī zemes gabala novērtējums sastādīja 150 latu par kvadrātmetru, turklāt tad īpašnieks vispār negribēja to pārdot.

P. Dzalbe uzdeva virkni precizējošu jautājumu, kuri attiecās uz to, vai tiks ievērotas visas likumdošanas prasības, ja pašvaldība nopirks zemi, kuras kadastrālā vērtība sastāda 13 780 latus par 21 tūkst. latu. Tāpat vicemērs atzīmēja, ka viņš pirmo reizi redz sadarbību ar tādu uzņēmumu, kuras valdes loceklis un vērtētājs ir Vladimirs Pjankovskis (amatu apvienošanas kārtībā domes Iekšējā audita dienesta vadītāja p.i.). Tādēļ viņu interesēja, cik veiksmīga ir šī sadarbība. Nesaņemis tiešu atbildi uz savu jautājumu, P. Dzalbe atzīmēja, ka šis uzņēmums Daugavpilī vairāk neko nav novērtējis, un piedāvāja atlikt jautājuma apstiprināšanu par zemes iegādi un veikt atkārtotu novērtējumu.

Pēc tam, kad deputātiem paskaidroja, ka uz zemes gabala, kuru plāno iegādāties pašvaldība, atrodas viena no Saules skolas ēkām avārijas stāvoklī (ieguldīt naudu ēkas renovācijā, kura atrodas uz svešas zemes, dome uzskata par neracionālu), Jānis Lāčplēsis piedāvāja balsot par piedāvāto lēmuma projektu, jo zemes iegāde īpašumā nākotnē ļaus pretendēt uz struktūrfondiem skolas ēkas savešanai kārtībā.

Rezultātā par lēmuma projektu nobalsoja vairākums Finanšu komitejas locekļu, trīs atturējās no balsojuma. 


Написать комментарий