Oficiāli apstiprināts: apgraizīšana neietekmē seksuālo baudu

foto: islam.ru
foto: islam.ru

Izanalizējot gandrīz 40 zinātniskus pētījumus, Sidnejas universitātes profesors Braiens Moriss nācis klajā ar paziņojumu, ka vīriešu apgraizīšana nekādā veidā neietekmē ne dzimumlocekļa jutīgumu, ne arī baudas pakāpi.

Pēc profesora vārdiem, ir pierādīts arī apgraizīšanas labums no medicīniskā viedokļa - pirmkārt, pēc apgraizīšanas samazinās risks inficēties ar HIV un infekcijām, kas tiek nodotas dzimumceļā.

Tāpat samazinās iespēja saslimt ar prostatas un dzimumlocekļa vēzi vīriešiem vai dzemdes kakla vēzi sievietēm; kā arī inficēties ar cilvēka papilomas vīrusu vai hlamidiozi.

Pētnieku grupa Morisa vadībā izanalizējusi datus par 40473 vīriešiem (puse no viņiem bija apgraizīta) un secinājusi: šī procedūra neietekmē dzimumlocekļa jutīgumu, uzbudinājumu, sajūtas seksa laikā, erektilās funkcijas, dzimumakta ilgumu, orgasma kvalitāti, apmierinājumu par seksu, baudu vai sāpes dzimumakta laikā.

"Šis ir vērienīgākais zinātniskais pētījums, kāds jebkad veikts, un droši var teikt, ka tam ir ārkārtīgi liela nozīme vīriešu seksualitātes izpētē," profesors Moriss raksta žurnālā "Journal of Sexual Medicine".

Viņš izceļ kādu nesen veiktu pētījumu Kenijā, kur tika apkopoti dati par 3000 kenijiešiem. Noskaidrojies, ka 99,9 procenti ir apmierināti ar procedūru, bet no viņiem 72 % ir paaugstinājies jutīgums, 19 % - nav mainījies.

Arī līdzīgā pētījumā Ugandā, kur tika aptaujāti 2250 vietējie iedzīvotāji, noskaidrojās, ka gadu pēc procedūras veikšanas ar rezultātu bijuši apmierināti 99 % apgraizīto vīriešu.


Написать комментарий