Naktī uz otrdienu Daugavpilī bijusi aukstākā nakts decembrī

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Naktī uz otrdienu, 10.decembri, Daugavpilī un tās apkārtnē gaiss atdzisis līdz -15 grādiem pēc Celsija skalas.

Tomēr jau trešdien sinoptiķi prognozē atkusni un slapju sniegu.

Gaisa temperatūras svārstības ietekmējis spēcīgais ciklons „Xavier”, kurš nesen plosīja Ziemeļeiropu, bet Latviju skara visai minimāli. Ciklona ietekmē dažu dienu laikā stipras snigšanas dēļ daļa Latvijas iedzīvotāju bija saskārusies ar elektropadeves traucējumiem.

Otrdien, 10.decembrī, Daugavpilī gaisa temperatūra būs aptuveni -8...-11 grādi. Naktī kļūs nedaudz siltāk, un trešdien, 11.decembrī, gaiss atdzisīs līdz 0...+2 grādiem. Daugavpilī sola slapju sniegu un lietu, tādēļ ceļi varētu apledot.

Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm, spēcīgs sals varētu būt gaidāms Ziemassvētku priekšvakarā un tuvojoties Jaungada naktij – gaiss atdzisīs līdz -15...-18 grādiem, zemi klās bieza sniega sega.

Iestājusies ziema solās būt visai sniegota, taču ne tik ilga un auksta kā pērnā gada ziema. Decembra beigās un janvāra sākumā liels sals nav gaidāms, savukārt februārī gaiss varētu atdzīst līdz -20 un pat -27 grādiem.

Pērnā gada aukstākā diena bijusi 29.janvāris, kad Daugavpilī rīta agrumā gaisa temperatūra bija -24 grādi, un pirmās februāra dienas, kad gaiss bija atdzisis līdz -28...-30 grādiem. 


Написать комментарий