Jauna valdība šogad netiks izveidota, lēš Dombrovskis

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Jauna valdība šogad netiks izveidota, Latvijas Televīzijā otrdien sacīja demisionējušais Ministru prezidents Valdis Dombrivskis ( V).

Pēc viņa teiktā, lai to izdotos izdarīt, premjera nominācijai tad bija jābūt pagājušajā nedēļā. "Skaidrs, ka tas process atliekas uz nākamo gadu," atzīmēja Dombrovskis.

Viņš atgādināja, ka būtiska ir premjera nominācija, jo bez viņa visas sarunas par valdības veidošanu ir agrīnā stadijā. Šobrīd konceptuāli panākta vienošanās par labējas koalīcijas modeli. Attiecībā uz ministriju sadali sarunas vēl nav sāktas, jo tās jāvada jaunajam Ministru prezidenta amata kandidātam.

Jautājumi, pie kuriem darbs jāturpina nākamajai valdībai, ir saistīti ar Latvijas ekonomisko attīstību, pasākumi ienākumu nevienlīdzības un nabadzības mazināšanai un tiesiskuma uzlabošanas jautājumi. Tiem jāseko līdzi, lai darbs uzlabotos un "ietu uz priekšu".

Valsts prezidents Andris Bērziņš otrdien paredzējis sākt otro sarunu kārtu par nākamās valdības veidošanu ar Saeimā pārstāvētajām politiskajām partijām.

Pirmās sarunu kārtas noslēgumā Bērziņš nolēma nevirzīt nevienu no izvirzītajiem premjera amata kandidātiem.

Dombrovskis pēc tikšanās ar Valsts prezidentu 27.novembrī paziņoja par atkāpšanos no amata. Viņš sacīja, ka šādi uzņemas politisko atbildību par traģēdiju Zolitūdē, kad, iebrūkot veikala "Maxima" griestiem, dzīvību zaudēja 54 cilvēki.


Написать комментарий