Jākobsons: zemākās cenas atcelšana konkursos ir labākais risinājums

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Atteikšanās no zemākās cenas kā galvenā kritērija, pēc kura tiek izvēlēti uzvarētāji būvniecības konkursos būtu pareizs lēmums, uzskata Latvijas Būvinženieru savienības (LBS) Sertifikācijas un novērtēšanas komisijas priekšsēdētājs un bijušais Valsts būvinspekcijas vadītājs Leonīds Jākobsons.

Jāatgādina, ka patlaban nereti iepirkumu konkursos par būvdarbu veikšanu uzvar kompānijas, kas piedāvā zemāko cenu, jo šis kritērijs ir noteikts kā galvenais konkursā.

Runājot par būvdarbu kvalitāti, L. Jākobsons atzina – pašlaik būvniecības jomā strādājošie, piemēram, būvuzraugi u.tml., darbojas vairākos projektos vienlaikus, lai varētu sevi nodrošināt, taču no tā cieš būvdarbu kvalitāte.

Jautāts par Valsts būvniecības kontroles biroja veidošanu, L. Jākobsons norādīja, ka to ir jāveido no profesionāļiem būvniecības jomā, nevis tiesībzinātnēs.

Jautājums par Valsts būvinspekcijas atjaunošanu aktualizējās pēc traģēdijas Zolitūdē, kad, iebrūkot lielveikala Maxima jumtam, 54 cilvēki gājuši bojā un vairāki desmiti cilvēku cietuši.


Написать комментарий