Latvijā ražotais piens netieši vainojams lauksaimnieku protestos Itālijā

foto: Andrew Medichini/AP
foto: Andrew Medichini/AP

Itāliešu lauksaimnieku neapmierinātību ar necaurspīdīgo lauksaimniecības izejvielu un pārtikas produktu importu, kas aizvadītajā nedēļā izraisīja protestus, cūku atvešanu pie parlamenta ēkas, netieši izraisīja arī Latvijas piena ražotāji, vēsta laikraksts Latvijas Avīze.

Lietuvas siera ražošanas uzņēmuma Rokiškio sūris vadītājs Daļus Trumpa vakar apstiprinājis – no Latvijā ražotā piena lietuvieši ražo dažādus sierus, tostarp arī Mozzarella siera izejvielu Cagliati, ko pārdod Itālijā. «Itālija ir mūsu sieru vislielākā eksportētāja. Latvijā pirkto pienu izmantojam šo sieru ražošanai,» tā teicis D. Trumpa.

Aģentūra AFP ziņojusi – itāliešus saniknojusi citās valstīs ražoto izejvielu izmantošana viņu tradicionālo produktu, tostarp pastas, mocarellas un šķiņķa gatavošanā. Itāliešu lauksaimnieki uzsver – šie produkti pārdošanas brīdī tiek uzdoti kā itāliešu produkti. Zemnieku protesta kampaņai dots nosaukums «Cīņa par Ziemassvētkiem – izvēlies Itāliju». Lauksaimnieku arodbiedrība Coldiretti norāda – Itālijā aptuveni 33% no ražotajiem un uz citām valstīm eksportētajiem pārtikas produktiem ir izgatavoti no citās valstīs ražotajām izejvielām, raksta Latvijas Avīze.


Написать комментарий