Daugavpils pilsētas mērs ierosināja apsvērt, vai pašvaldībai jāsaglabā pirts pakalpojumi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes deputātu izskatīšanai ir nodota pašvaldības uzņēmuma “Sadzīves pakalpojumu kombināts” darba un attīstības stratēģija 2014.-2016.gadam.

Jautājuma apspriešanas gaitā Finanšu komitejas sēdē deputātiem paziņoja, ka uzņēmums plāno attīstīties un centīsies palielināt sniegto pakalpojumu klāstu: iespējams, tiks sniegti papildus pakalpojumi, kuru pamatā būs šobrīd sniegtie pakalpojumi.

Pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis atzīmēja, ka tuvākajā laikā jāapsver, vai pirts pakalpojumu sniegšana ir pašvaldības funkcija, jāizlemj, kā varētu uzlabot pirts stāvokli. Mērs ierosināja nodot stratēģiju izskatīšanai Domes sēdē, taču pirms tam izlemt jautājumu par pirts ēkas Stacijas ielā likteni.

Mērs paziņoja, ka Daugavpils pilsētas pašvaldība ir viena no nedaudzajām pašvaldībām, kuras pārziņā atrodas pirtis – dažas pašvaldības atteicās no šī pakalpojuma sniegšanas un nodeva to privātās rokās, citas, tieši otrādi, attīsta šo jomu.

Jāatzīmē, ka patlaban uzņēmums “Sadzīves pakalpojumu kombināts” sniedz pirts pakalpojumus, piedāvā telpu nomu, dezinsekcijas un deratizācijas pakalpojumus, kā arī Ziemeļu rūpniecības zonā sniedz ūdensapgādes un kanalizācijas, elektroapgādes, teritorijas uzkopšanas pakalpojums. 


Написать комментарий