Vienotība skubina nosaukt premjera amata kandidātu; prezidenta verdikts būs trešdien

foto: president.lv
foto: president.lv

Pēc otrās tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu līdzšinējā premjera Valda Dombrovska pārstāvētā ”Vienotība” uzskata, ka turpmākās sarunas par jaunās valdības izveidi būs produktīvas tikai tādā gadījumā, ja prezidents nosauks kandidātu, kuru aicina veidot jauno Ministru kabinetu.

To pēc tikšanās ar Bērziņu uzsvēra "Vienotības" priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa. Tikšanās ilga vien aptuveni piecpadsmit minūtes iepriekš plānoto aptuveni 45 minūšu vietā.

Āboltiņa stāsta, ka sarunas laikā Bērziņš informēts, ka "Vienotības" valdes un Saeimas frakcijas izvirzīto Ministru prezidenta amata kandidātu atbalsta vismaz 40 Saeimas deputāti no "Vienotības" un Reformu partijas Saeimas frakcijām, kā arī neatkarīgie deputāti. Kā Pabrika plusus viņa min lielo politisko pieredzi un augstu uzticamību.

Pats Pabriks sarunā ar Valsts prezidentu iepazīstinājis viņu ar savu redzējumu par iespējamo Ministru kabineta sastāvu. Sīkākas detaļas par iespējamo portfeļu sadali Pabriks gan pagaidām neatklāj. Pēc Pabrika teiktā, prezidents arī neesot uzdevis papildu jautājumus un paskaidrojis, ka pietiekami labi pazīst pašu Pabriku un ir informēts par viņa līdzšinējo darbību.

Bērziņš savu verdiktu par valdības veidošanas gaitu paudīs trešdien.

Jau vēstīts, ka Valsts prezidents otrdien sācis otro sarunu kārtu par nākamās valdības veidošanu ar Saeimā pārstāvētajām politiskajām partijām.

Pirmās sarunu kārtas noslēgumā Bērziņš nolēma nevirzīt nevienu no izvirzītajiem premjera amata kandidātiem.

Dombrovskis pēc tikšanās ar Valsts prezidentu 27.novembrī paziņoja par atkāpšanos no amata. Viņš sacīja, ka šādi uzņemas politisko atbildību par traģēdiju Zolitūdē, kad, iebrūkot veikala "Maxima" griestiem, dzīvību zaudēja 54 cilvēki.


Написать комментарий