Daugavpils pilsētas dome cenšas iegādāties privātpersonai piederošo zemesgabalu stadiona «Lokomotīve» teritorijā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

3.decembrī Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas deputāti atbalstīja lēmumu, pamatojoties uz kuru pašvaldība piedāvās privātpersonai pārdot tai piederošo zemesgabalu, kas atrodas stadiona „Lokomotīve” teritorijā.

Īpašuma departamenta vadītājs Pāvels Jaunzems paskaidroja, ka ar zemesgabala, kas atrodas Jelgavas un Puškina ielu krustojumā, īpašnieku esot grūti vienoties gan par nomas līguma noslēgšanu, gan par pārdošanu. Pašvaldība bija pasūtījusi novērtējumu, un tagad privātpersonai tiks piedāvāts pārdot īpašumu pašvaldībai, lai atrisinātu šo situāciju. P.Jaunzems atzīmēja, ka zemes īpašnieks nevēlas slēgt nomas līgumu, bet nemaksā nodokļus un pagaidām neesot piekritis īpašuma pārdošanai.

Pēc Domes lēmuma pašvaldība piedāvās privātpersonai pārdot Domei zemesgabalu 416 m2 platībā (kadastrālā vērtība – 1 040 lati) par 2 500 latiem (6,01 latu par m2), atbilstoši sertificētā vērtētāja Vladimira Pjankovska novērtējumam. Ja īpašnieks nepiekritīs pārdošanai, atsavināšana var notikt piespiedu kārtībā, tomēr tas būs iespējams, ja Saeima pieņems attiecīgu likumprojektu.

Lēmuma apspriešanas gaitā pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis paziņoja, ka zemesgabala īpašnieks bojā noskaņojumu un raksta dažādas sūdzības. Pašvaldības un zemesgabala īpašnieka sarakste notiek labu laiku, zemes īpašnieks zemi vēlas pārdot ar nosacījumu, ka tās vērtība tiks noteikta, ņemot vērā peļņu, kura tiks iegūta stadiona izmantošanas un sporta pasākumu rīkošanas rezultātā. Savukārt pašvaldība uzstāj, ka šajā gadījumā tā peļņu negūst, bet īpašniekam jebkurā gadījumā nav iespējas kaut kā savādāk izmantot šo zemesgabalu, tādēļ būtu lietderīgāk, ja zemesgabals piederētu pašvaldībai.

Jāatzīmē, ka šogad stadiona teritorijā esošo zemesgabalu 814 m2 platībā pašvaldība iegādājās par 4 400 latiem. 


Написать комментарий