Sabrukušās Maximas apkārtnē savairojušās žurkas; iedzīvotāji sūdzas par smakām

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Rīgas pašvaldībā ir saņemtas sūdzības no sagruvušā lielveikala Maxima tuvumā esošo māju iedzīvotājiem. 

Zolitūdē dzīvojošie sūdzas par teritorijas sanitāro stāvokli, jo pēc traģēdijas no drupām izvākto produktu atliekas bojājas, izplatot smaku, kā arī, pēc iedzīvotāju teiktā, ir savairojušās žurkas.

Ņemot vērā, ka Valsts policija veic nepieciešamās izmeklēšanas darbības, pilnīga drupu novākšana un teritorijas sakopšana būs iespējama tikai pēc ekspertīžu pabeigšanas, portālam BNN norāda Rīgas dome.

Tomēr pašvaldība aicina ēkas īpašniekus pēc iespējas sakopt teritoriju, cik to atļauj policijas noteiktie ierobežojumi un drošības nosacījumi.

Patlaban par visu, kas notiek veikala teritorijā, atbild tā īpašnieks. Drupu novākšana būs iespējama tikai pēc tai blakus esošās daudzstāvu ēkas tehniskās ekspertīzes, jo pabeigt veikala nojaukšanu bez informācijas par blakus esošās augstceltnes stabilitāti ir ļoti riskanti. Ēkas īpašnieki solījuši ekspertīzi pabeigt līdz šā gada beigām.

Līdzko policija atļaus, Rīgas pašvaldība dažu dienu laikā novāks visus gruvešus ap veikalu, sola domē.

Kā vēstīts, pagājušas vairāk nekā divas nedēļas kopš 21.novembra vakara, kad, iebrūkot jumtam lielveikalā Maximā Rīgas mikrorajonā Zolitūdē, dzīvību zaudēja 54 cilvēki, tostarp trīs glābēji.

Lai gan traģēdijas vietu, tajā skaitā Maximas graustu, klāj biezs sniegs, apkārtni joprojām klāj svecītes un ziedi bojāgājušo piemiņai.


Написать комментарий