Valsts budžeta ieņēmumi no tūrisma nozares pieaug par 31 %

foto: virtuallatvia.lv
foto: virtuallatvia.lv

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) sagatavotais analītiskais apskats par tūrisma nozari liecina, ka VID administrētie valsts budžeta ieņēmumi 2013.gada septiņos mēnešos no nozares nodokļu maksātājiem ir 3,45 milj. latu.

Salīdzinot ar 2012.gada attiecīgo periodu, tie palielinājušies par 0,82 milj. latu jeb 31,4 %.

Tūrisma nozares analītiskais apskats sniedz plašu statistisko un analītisko informāciju arī par tādiem nozares rādītājiem kā nodokļu maksātāju skaits, nodokļu pārskatu iesniegšanas disciplīna, aprēķinātās un iemaksātās nodokļu summas un valsts kopbudžeta ieņēmumi.

Apskatā analizēti arī faktori, kas negatīvi ietekmē valsts budžeta ieņēmumus, saimnieciskās darbības rezultāti, nodarbināto skaits un darba samaksa, maksājumu parādi un nodokļu samaksas termiņa pagarinājumi.

Tas ir sagatavots, lai izzinātu ar nodokļu saistību izpildi saistītos jautājumus un problēmas šajā nozarē, kā arī lai informētu sabiedrību par nozares vispārējām attīstības tendencēm un kopējo stāvokli. VID cer, ka sagatavotais analītiskais apskats tūrisma nozares pārstāvjiem radīs priekšstatu par nozares pilnveidošanas virzieniem un, iespējams, nepieciešamajām nodokļu normatīvo aktu grozījumu iniciatīvām.

Nozares analītiskais apskats, apstrādājot VID rīcībā esošos pārskatus un informāciju nozaru griezumā, ir sagatavots uz 2013.gada 4.novembri.

Analīzei izmantoti dati no nodokļu maksātāju iesniegtajiem nodokļu pārskatiem, ko nodokļu maksātāji drīkst precizēt triju gadu laikā, un veiktiem nodokļu maksājumiem, tādējādi analītiskā apskata dati turpmākajos gados var tikt precizēti.

Tūrisma nozares analītiskais apskats ir jau 14. VID sagatavotais nozares apskats. Vēl šogad ir plānots sagatavot analītisko apskatu par finanšu pakalpojumiem un apdrošināšanu.


Написать комментарий