2014.gada Balvos norisināsies konference «Latviešu pēdas Sibīrijā un Tālajos Austrumos»

foto: balvi.lv
foto: balvi.lv

Lai saglabātu tautas atmiņā un nodotu nākamajām paaudzēm tautas likteņgaitu liecības, 2009. gadā tika uzsākts Balvu, Madonas, Gulbenes un Alūksnes rajonu kopīgs projekts „Latviešu pēdas Sibīrijā un Tālajos Austrumos”, informē Balvu novada portāls.

2009.gadā, saistībā ar 1949.gada deportācijas 60.gadadienu tika organizēta starprajonu zinātniski pētniecisko darbu konference Balvos, 2010.gadā Cesvainē, 2011.gadā Gulbenē, 2012.gadā Alūksnē, 2013.gadā Madonā un 2014.gadā projekta noslēguma konference atkal notiks Balvos.

Sakarā ar to, ka 2014.gadā aprit 65.gadadiena, kopš Latvijas PSR valdības īstenotajām politiskajām represijām 1949.gada 25.martā, nelikumīgi izsūtot daļu Alūksnes, Balvu, Gulbenes, Madonas un citu rajonu iedzīvotājus uz Sibīriju un Tālajiem Austrumiem, Balvos norisināsies projekta „Latviešu pēdas Sibīrijā un Tālajos Austrumos” noslēguma konference.

Lai vienotos par noslēguma konferences organizēšanu Balvos 2014.gada 21.martā, uz darba sanāksmi Izglītības, kultūras un sporta pārvaldē 6. decembrī tika aicināti Alūksnes, Balvu, Gulbenes, Madonas, Cesvaines, Lubānas, Rugāju, Vilakas, Baltinavas novadu pašvaldību pārstāvji un (vai) projekta koordinatori, politiski represēto pārstāvji, vēstures skolotāju MA vadītāji.

Sanāksmes dalībnieki vienojās par darba kārtību, dalībnieku skaitu, ciemiņiem un citām organizatoriskām lietām. Visi piekrita idejai, ka soreiz nebūs Zinātniski pētniecisko darbu, bet būs radošas prezentācijas- apkopojums par tēmu „Latviešu pēdas Sibīrijā un Tālajos Austrumos”.


Написать комментарий