Iespēja iegādāties eiro sākumkomplektu, atšķirībā no Rīgas, Daugavpilī ažiotāžu neradīja 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Sākot ar šodienu, 10.decembri, komercbanku filiālēs un 302 Latvijas Pasta nodaļās Latvijas reģionos valsts iedzīvotāji var iegādāties eiro monētu sākumkomplektu 10 latu jeb 14,23 eiro vērtībā. Galvaspilsētas plašsaziņas līdzekļi vēsta, ka Rīgā pēc eiro sākumkomplektiem veidojas rindas.

Lai noskaidrotu, kāda situācija ir Daugavpilī, portāls Gorod.lv griezās Latvijas Bankas Daugavpils filiālē.

Bankā paziņoja, ka sākot no plkst.9:00 dažāda vecuma daugavpilieši iegādājas eiro monētu sākumkomplektus: „Lielu rindu nav, tas ir, par ažiotāžu notiekošo nosaukt nevar, taču klientu, kuri vēlas iegādāties sākumkomplektu, ir daudz”.

Saskaņā ar AS „Latvijas Pasts” informāciju, eiro monētu sākumpkomplekts sastāv no divām divu eiro monētām, četrām viena eiro monētām, septiņām 50 eiro centu monētām, astoņām 20 eiro centu monētām, septiņām 10 eiro centu monētām, piecām piecu centu monētām, sešām divu centu monētām un sešām viena eiro centa monētām.

Atgādināsim, ka vienam pircējam vienā reizē tiek pārdots ne vairāk par pieciem sākumkomplektiem, kuri līdz 31.decembri tiks pārdoti Latvijas reģionu pasta nodaļās, jo ir pagasti, kuros nav banku filiāļu un cilvēkiem nav iespējas tos iegādāties. Piemēram, Daugavpils novadā 12 pasta nodaļas darbojas dažādos pagastos – Ambeļu, Demenes, Dubnas, Kalupes, Maļinovas, Laucesas (Mirnija pasta nodaļa), Naujenes, Silenes, Sventes, Špoģu un Vaboles pagastā. Plašāka informācija par pasta nodaļu atrašanās vietām pieeja šeit.


Написать комментарий

Daugavpilī ažiotāžu radīja iespēja iegādāties rubļu sākumkomplektu