Par viskaitinošākajiem aviopasažieriem atdzīst nevīžīgus vecākus

foto: avianews.com
foto: avianews.com

Nevīžīgi vecāki, kas nevar nomierināt savus bērnus vai nepievērš viņiem uzmanību, ir atzīti par viskaitinošākajiem kaimiņiem lidmašīnā.

To parāda socioloģiskā aptauja, kuru veica ASV ceļojumu aģentūra. Tajā piedalījās vairāk nekā 1000 amerikāņu, kas ceļojuši vismaz vienu reizi pēdējo piecu gadu laikā, raksta ārvalstu mediji.

Vairums aptaujas dalībnieku, proti, 63%, apgalvoja, ka viņus tracina, kad kopā ar viņiem lido vecāki ar skaļiem bērniem.

Pie tam 59% aptaujāto pat atzina, ka būtu gatavi piemaksāt par biļeti tādā gadījumā, ja aviokompānija piedāvātu viņiem vietas pēc iespējas tālāk no vecākiem ar bērniem.

Kaitinošāko aviopasažieru reitinga otrajā vietā ierindojas pasažieri, kuri grūstās vai jebkādā citā veidā aizskar blakussēdētāja krēslu. Trešo vietu ieņem "aromātiskie pasažieri", kas izdala nepatīkamu aromātu, bet ceturtajā vietā iereibuši pasažieri.

Jāpiebilst, ka, pēc Starptautiskās gaisa transporta asociācijas datiem, tuvākajos četros gados aviopasažieru skaits pieaugs līdz 3.6 miljardiem (salīdzinājumam – 2011.gadā aviokompānijas visā pasaulē apkalpoja 2.8 miljardus cilvēku).


Написать комментарий