Policija lūdz būt uzmanīgākiem gājēju pāreju tuvumā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Klāt ir ne tikai ziemas prieki, skaistas ainavas un svētku noskaņa, bet arī ledus, slideni ceļi, apgrūtināta redzamība un bīstamas situācijas uz ceļiem!

Policija lūdz visus ceļu satiksmes dalībniekus un transportlīdzekļu vadītājus, braucot ar automašīnu, ņemt vērā laika meteoroloģiskos apstākļus, kā arī izvēlēties pareizo un drošu braukšanas ātrumu, pievēršot īpašu uzmanību ceļu stāvoklim un tā īpatnībām. Būt uzmanīgākiem gājēju pāreju tuvumā! Lēnāk brauksi, tālāk tiksi!

Gājēju uzmanībai! Pirms šķērsot brauktuvi, nepieciešams pārliecināties par satiksmes drošību. Svarīgi ir atcerēties, ka uz slidenā ceļa strauji apturēt automašīnu nav iespējams (arī gājēju pārejas tuvumā bremzēšanas ceļš nesaīsinās). Policija aicina gājējus parūpēties par savu drošību un nešķērsot ceļu tuvu braucošo transportlīdzekļu priekšā. Nav vērts riskēt ar savu dzīvību – „zebra” neglābs jūs, ja automašīnai sāksies sānslīde!

Tumšā diennakts laikā svarīgi atcerēties arī par atstarotāju lietošanu, lai vadītājs laicīgi var pamanīt jūs uz ceļa! Esi redzams uz ceļa un dzīvo ilgāk!

Ceļu satiksmes noteikumu 24.pants „Pirms brauktuves šķērsošanas pa gājēju pāreju, kur satiksme netiek regulēta, gājējiem jānovērtē attālums līdz transportlīdzekļiem, kas tuvojas, kā arī jānovērtē to braukšanas ātrums un jāpārliecinās par drošību.”


Написать комментарий