Atbalsta izmaiņas līgumos par automobiļu starptautisko autosatiksmi ar Krieviju un Baltkrieviju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Otrdienas, 10.decembra Ministru kabineta sēdē atbalstīja izmaiņas starpvaldību līgumos par automobiļu starptautisko autosatiksmi ar Krieviju un Baltkrieviju, informē Satiksmes ministrijas portāls.

Saeima novembra mēnesī pieņemta grozījumus Autoceļu lietošanas nodevas likumā, kas paredz no 2014.gada jūlija ieviest autoceļu lietošanas nodevu transportlīdzekļiem un to sastāviem, kuru pilna masa ir lielāka par 3500 kilogramiem un kuri paredzēti vai tiek izmantoti kravu autopārvadājumiem, t.sk., ārvalstu autotransportu.

Lai būtu iespējams iekasēt autoceļu lietošanas nodevu no Baltkrievijas autopārvadātājiem, akceptēts likumprojekts „Par Latvijas Republikas valdības un Baltkrievijas Republikas valdības vienošanos par grozījumiem 1995.gada 1.februāra Latvijas Republikas valdības un Baltkrievijas Republikas valdības nolīgumā par automobiļu starptautisko satiksmi”.

Grozījumi paredz, ka uz abu valstu autopārvadātājiem netiek attiecināts atbrīvojums no autoceļu lietošanas nodevām, nodevām par maksas autoceļu izmantošanu un citiem maksājumiem, kas tiek iekasēti par autoceļu tīkla vai tiltu izmantošanu.

Vienlaikus valdība akceptēja likumprojektu „Par Vienošanos par grozījumiem 1995.gada 22.februāra Latvijas Republikas valdības un Krievijas Federācijas valdības nolīgumā par automobiļu starptautisko satiksmi”, kas paredzēs, ka uz Latvijas un Krievijas autopārvadātājiem netiek attiecināts atbrīvojums no nodevām un maksājumiem par ceļu infrastruktūras lietošanu, maksas autoceļiem, tiltiem un tuneļiem, ja šādas nodevas tiek iekasētas bez diskriminācijas.

Tāpat valdība akceptēja noteikumus „Par Vienošanos par grozījumiem 1995.gada 22.februāra Latvijas Republikas valdības un Krievijas Federācijas valdības nolīgumā par sadarbības principiem un savstarpējo attiecību nosacījumiem transporta jomā”, kas paredz noteikt, ka turpmāk starpvaldību nolīgumos par atsevišķiem transporta veidiem uz abu valstu autopārvadātājiem netiks attiecināts atbrīvojums no nodevām.

Kā jau informēts, tad Baltkrievija jau šovasar ir ieviesusi autoceļu nodevas, bet Krievija gatavojas tās ieviest nākamā gada nogalē.


Написать комментарий