Tramvaju piegādātāju pilnvarotā persona: Domes lēmumu plānojam pārsūdzēt tiesā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Piegādātāju apvienības AAS „Belkommunmaš” un SIA „Agmen Consulting Bureau” pilnvarotā persona Sergejs Batrakovs paziņoja portālam Gorod.lv, ka plāno pārsūdzēt Daugavpils pilsētas domes lēmumu par tramvaju piegādes līguma laušanu.

Pēc S.Batrakova vārdiem, Baltkrievijas puse soda naudu jau esot samaksājusi. Atgādināsim, ka tramvaju piegādes garantijas termiņš beidzās decembra sākumā, un soda sankciju summa bija sasniegusi aptuveni 400 000 eiro.

Pilnvarotais pārstāvis paziņoja, ka pirmā Daugavpilī piegādātā tramvaja dokumentācija arī esot noformēta. Viņš pastāstīja, ka patlaban esot iegādāts viss komplektējošais aprīkojums otrā tramvaja piegādei Daugavpilī.

„Jebkurā gadījumā iesniegsim prasību tiesā, lai pašvaldība izpildītu līgumsaistības vai atlīdzinātu zaudējumus. Konsultējamies ar juristiem un gatavojam visus nepieciešamos dokumentus”, paziņoja S.Batrakovs.

Tāpat viņš atzīmēja, ka viņam esot zināms par pilsētas domes priekšsēdētāja Pētera Dzalbes gaidāmo braucienu uz Baltkrieviju, kura laikā P.Dzalbe apmeklēs rūpnīcu-piegādātāju, un izteica pieņēmumu, ka pilsētas vadība, iespējams, vēlas vienoties ar LRR par tramvaju ražošanu uz vietas.

Kā ziņots, Daugavpils pilsētas domes vadība pieņēma lēmumu vienpusējā kārtībā lauzt šī gada martā ar AAS „Belkommunmaš” un SIA „Agmen Consulting Bureau” noslēgto līgumu par tramvaju vagonu piegādi Daugavpilī.

Saskaņā ar šo līgumu, piegādātāji uzņēmās piegādāt Daugavpilī 12 četrasu un sešasu vagonus vairāk nekā par 4,6 miljoniem latu. Līgumā tika atrunāts, ka piegādātāji nodarbosies ar vagonu uzstādīšanu un apkalpošanu, apmācīs darbiniekus. Taču rezultātā Daugavpilī tika piegādāts tikai viens tramvajs, kuru pašvaldība neizmanto, jo tās rīcībā neesot dokumentu par tramvaja atbilstību tehniskajām normām. 


Написать комментарий